Zolder Superleague: Reacties na de race (deel 1)

Eric Bruynoghe - Speedlover (Kwalificaties): "Ik was net van plan om te komen pitten om nieuwe rubbers te laten monteren. Ik voelde dat de wagen lekker liep en een chrono onder de 1'40" was mogelijk. Dat zou ons een startplaats binnen de top 4 hebben opgeleverd. Maar net ervoor ging ik rond op een olievlek. Een achterliggende Porsche kwam ook op de olievlek en knalde op onze wagen."

Filip Dischlovoi - teamchef RS Racing/Powercars: "We zijn zeer tevreden met deze uitslag. Ondanks de tegenslag zijn we er toch in geslaagd om opnieuw op het podium te staan en onze leiderspositie te handhaven. Het werd na de pilotenwissel gewoon een kwestie van de wedstrijd uit te rijden. Penders was te ver weg en de voorsprong op de derde in Klasse 2 was groot genoeg. Zonder die extra pitstop hadden we misschien meer druk kunnen zetten op de Porsche van ProSpeed en een meer spannende wedstrijd gezien. Maar de derde plaats algemeen en tweede in Klasse 2 is met onze wagen normaliter de meest logische. We zijn dus gelukkig met het resultaat."

Eric Bruynoghe - Speedlover (Race): "Ik maakte een inschattingsfout. Het snelheidsverschil was groot en ik kon de BMW nog uitremmen net voor de Villeneuve-bocht. Maar de piloot had me niet gezien en stuurde in net toen ik me op zijn hoogte bevond. Een aanrijding was onvermijdbaar. De radiator was stuk en ik moest de wagen aan de kant zetten om motorschade te vermijden. Ik ben er echt niet goed van. Vooral omdat Philippe niet aan rijden toe kwam. Achteraf gezien hadden we onmogelijk de tweede positie kunnen handhaven. We telden voor de wedstrijd maar twee punten voorsprong op de Porsche van Penders en Lamot die een pak sneller is dan ons exemplaar. Ook indien we de race uitreden was een derde plaats in Klasse 2 de hoogst mogelijke kaart en verhuisden we naar de derde plaats in de tussenstand. En daar horen we ook thuis. Maes/Van Oost en Penders/Lamot zijn twee formaties die te snel zijn voor ons. The best of the rest is een doel die we hebben vooropgesteld. Maar nu staan we op de vijfde plaats. Onze joker is nu definitief opgebruikt en een nieuwe uitschuiver kunnen we ons niet meer permitteren. Als we nu reeds rekening houden met het verplichte schrapresultaat schuiven we door naar de vierde plaats op zes punten van de top 3. En die derde plaats is onze target. Er komen nog twee wedstrijden met dubbele punten terwijl we nu halfweg het kampioenschap zijn. Ik denk dat we nu ons deel van de pechkoek hebben gehad. We hebben nu een kleine twee maanden tijd om de messen te herslijpen. We geven niet op."

Olivier Van Oost - RS Racing/Powercars: "Toen Ruben reeds na enkele ronden binnen kwam zagen we de bui al hangen en dachten reeds aan het schrapresultaat. Maar hij reed een formidabele stint en ik kreeg de wagen in handen in derde stelling. Penders lag toen meer dan een ronde voor terwijl ik een mooie voorsprong had op de Porsche 997 van Michel De Coster. Ik heb dan maar mijn rondjes afgehaspeld en de positie gehandhaafd. Ik heb in het verleden reeds mooiere en plezantere stints achter de rug, maar nu moest ik zonder risico's gewoon het werk van Ruben afmaken en in functie rijden van het kampioenschap."


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Tom Gielen in DSMEC op maandag 20 juli 2009 om 15:25


Andere publicaties op Racingworld.be...