Openingswedstrijd DSOT verschoven naar latere datum

Oorspronkelijk voorzien als opener en afsluiter van de Gordon Finest Race, worden de eerste manches van de Dunlop Special Open Trophy verschoven naar een latere datum. De Spa Euro Race krijgt het genoegen om het nieuwbakken kampioenschap op gang te schieten.

"Jammer maar helaas: heel wat kandidaat piloten beschikken nog niet over de nodige licentie", opent Dries Heyman, woordvoerder van promotor Belgian Race Invest vzw, het gesprek. "Er was dit jaar nog maar één licentiedag en vele potentiële deelnemers aan de Dunlop Special Open Trophy zijn gentlemen drivers, die voorheen over geen vergunning beschikten en van deze licentiedag geen gebruik hebben gemaakt omwille van diverse redenen." Met het verschuiven van de eerste wedstrijd naar een latere datum (Spa Euro Race, 26 & 27 juni 2010) bieden de organisatoren dus wel degelijk de mogelijkheid tot het afleggen van een licentietest, want RACB Sport voorziet vóór de Spa Euro Race nog drie licentiedagen op het nieuwe circuit van Mettet. "De kandidaat deelnemers die momenteel nog niet over een geldige licentie beschikken kunnen zich bij RACB Sport inschrijven voor de licentiedagen op 15 april, 25 mei of 24 juni", verduidelijkt Heyman. "We gelasten het kampioenschap in elk geval niet af, we stellen gewoon de start van de Dunlop Special Open Trophy uit om onze deelnemers van dienst te zijn. Ondanks het feit dat we iedereen voldoende geïnformeerd hebben, tonen we er begrip voor dat vele gentlemen drivers die voorheen enkel actief waren tijdens Track Days de nationale reglementering niet tot in detail kennen, maar een nationale vergunning is wel degelijk vereist voor ons kampioenschap."

Nadat de beslissing viel om de openingsrace uit te stellen, is de promotor onmiddellijk op zoek gegaan naar enkele nieuwe data om aan de kalender toe te voegen. Later zal U daar meer nieuws over vernemen.

DSOT press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 06 april 2010 om 19:36


Andere publicaties op Racingworld.be...