DTM 2010 wordt spektakelstuk - Coulthard bevestigd bij Mercedes!

Op 25 april wordt op het circuit van Hockenheim de eerste race van het DTM-seizoen 2010 verreden. Het Duitse tourwagen kampioenschap, met races in Zandvoort, Brands Hatch en Shangai en de alom gekende Duitse circuits, belooft dit jaar weer een regelrecht spektakel te worden! Na verschillende testen in Spanje en Portugal werd vandaag bevestigd dat niemand minder dan David Coulthard de rangen bij AMG Mercedes komt vervoegen. De Schot die in het verleden 13 overwinningen in de Formule 1 op zak stak wordt met zijn ervaring dan ook een tegenstander om rekening mee te houden, ook al beschikt hij over ouder materiaal. Met deze extra toppiloot binnen de rangen, kan Mercedes zijn titelambities misschien dit jaar waar maken.

De jarenlange woedende tweestrijd tussen Mercedes en Audi brengt nog een aantal rookies aan de start. De meest in het oog springende is ongetwijfeld de 21-jarige Spanjaard Miguel Molina. Hij maakte indruk door met de Audi A4 van het Abt team tijdens de officiële training de snelste tijd te klokken.

Maar ook de gevestigde waarden staan op scherp. We kunnen ondermeer rekenen op Ekström (Audi A4) die na twee titels in 2008 en 2009 resoluut voor de 'hattrick' gaat. Maar ook het Phoenix Audi team pakt uit met een uitzonderlijke line-up. Gevestigde waarde Alex Premat krijgt bij Phoenix geen onbekende aan zijn zijde, namelijk Mike Rockenfeller. Samen behaalde ze in 2008 de kampioenstitel met een Audi R10 TDI in de Le Mans Series.

Voeg daar nog de klinkende namen van Ralf Schumacher, Jamie Green, Timo Scheider, Bruno Spengler en Katherine Legge aan toe, en je weet dat je een spannend kampioenschap krijgt geserveerd.


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in DTM
op dinsdag 06 april 2010 om 21:10


Andere publicaties op Racingworld.be...