GT1: Maserati snelste in vrije training - Nissan ook mee voorin

Vitaphone Racing - Maserati MC12De eerste vrije training begon op een natte piste. De baan droogde gestaag op en ongeveer halverwege de sessie wisselde het hele veld naar droogweerbanden. Gavin toonde zich bijzonder snel in de Corvette C6.R van Mad Croc. De tijd van de Brit bleef lange tijd bovenaan de tijdentabel. Ook de beide Ford GT van Marc VDS waren goed bij de les. Maar tien minuten voor het einde van de sessie schakelde Enrique Bernoldi een versnelling hoger, om vervolgens de tijd van Gavin te knakken. Ook Wendlinger was in de Nissan GT-R sneller dan de Belgische Corvette.

Geven we nog even mee dat Anthony Kumpen ook start in GT1. De Hasselaar staat ingeschreven op de Corvette C6.R van Phoenix Carsport. Kumpen deelt de bolide met de Italiaanse toprijder Andrea Piccini. Voorlopig heeft de wagen nog maar een ronde gereden. Stemmen in de pitlane laten uitschijnen dat het bij die ene ronde blijft. Op die manier heeft de bolide officieel deelgenomen aan de meeting. Kumpen ontkent echter: "Mijn helm staat klaar, normaal rijd ik zo meteen nog naar buiten", vertelde hij tijdens de sessie. De Corvette met nummer 14 bleef echter in de box...

Reiter Engineering - Lamborghini Murcielago R-SVVerder melden we nog dat de sessie vijf minuten stil lag na een klapband op de Lamborghini van Reiter Engineering. Kechele diende de wagen te parkeren. Nico Verdonck maakte zijn vuurdoop in de Maserati MC12 van Triple H Team Hegersport. "Een écht racemachien! Heel anders als waar ik al mee gereden heb. Zwaarder, maar een leuke wagen. Ik zie het helemaal zitten."

Foto's: Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op donderdag 29 juli 2010 om 14:31


Andere publicaties op Racingworld.be...