24 Hours of Spa: Longin en van de Poele vooraan in pre-kwalificaties

AF Corse ALD Team Vitaphone - Ferrari F430De baan bleef verder opdrogen en dat speelde in de kaart van de GT2-teams. Voorin vinden we Ferrari F430 van AF Corse - ALD Team Vitaphone terug. Onze landgenoten Longin en van de Poele prijken dus bovenaan de tijdentabellen. De Ferrari werd van nabij gevolgd door de BMW M3 van BMW Motorsport. Een halve seconde verderop vinden we de Porsche 911 GT3 RSR van IMSA. Phoenix blijft GT3 domineren met op de vijfde plaats het exemplaar van Margaritis, Piccini en co.

De GT2 Porsche van onze landgenoot Goossens strandde op de zesde plaats. Goossens leek bijzonder snel onderweg, maar toen gooide een regenbui opnieuw roet in het eten. Behalve de regenbui was het redelijk rustig op de baan. Op plaatsen zeven tot negen volgen twee WRT Audi's en de Phoenix Audi met ondermeer Kumpen. De top-tien wordt afgesloten door BMS Scuderia Italia, dat naar Spa is afgezakt met een bijzonder sterke line-up. Van Dumas-Bergmeister-Ragginger-Henzler mogen we de komende dagen meer verwachten.

Nieuws van de Belgen: op de twaalfde plaats vinden we de GT3 Aston van Brussels Racing terug. Op p14 de Marc VDS Ford en een plek verder de ProSpeed Porsche van ondermeer Machiels. Zestiende werd de derde WRT Audi, terwijl de tweede Marc VDS Ford op de achttiende eindigde. De beide Mühlner Motorsport sluiten de top twintig af.

Foto: Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op donderdag 29 juli 2010 om 17:39


Andere publicaties op Racingworld.be...