24 Hours of Spa: ALD Automotive trekt ambitieus richting de Ardennen

Het is ondertussen een traditie en een mooi verhaal, ALD Automotive en de 24 Hours of Spa. ALD Automotive België begon bij het begin van het GT-era in Spa samen met Eric van de Poele aan een sportief avontuur en na drie zeges in zeven deelnames staat ALD Automotive misschien wel voor het grootste autosportweekend ooit. Het internationaal mobiliteitsbedrijf ondersteunt dit weekend maar liefst zes wagens, met name de vier Maserati MC12 van respectievelijk Triple H en Team Vitaphone en de beide Ferrari 430 GT2 van AF Corse. De Maserati komen uit in het FIA GT1 World Championship, daar waar de beide Ferrari 430 de 24 Hours of Spa zelf betwisten. En in 2010 is Eric van de Poele niet langer de enige Belgische rijder met ALD Automotive op de race overall, ook de jonge Brusselaar Nico Verdonck en de ervaren Bert Longin verdedigen de zwart-rode kleuren van het bedrijf.

Matthys Hoffmann (Bestuurder ALD Automotive België): Voor ons is Spa een enorm belangrijk evenement, zowel commercieel, als customer event, als sportief, in de races zelf. We hebben hier ondertussen driemaal gewonnen en talloze podia behaald en de uitdaging van dit seizoen is echt bijzonder. Autosport is voor ons belangrijk en onze partnerships met de rijders en de teams zijn zoals al onze activiteiten opgebouwd met een langetermijnvisie. Dit seizoen zullen daarom niet enkel twee topwagens in de 24 Hours of Spa onze kleuren verdedigen, we ondersteunen ook de beide Maserati-teams in het FIA GT1 World Championship, met als kers op de taart in één van de Triple H Maserati een volledig Belgsich team, met Nico Verdonck en Bert Longin. In de 24 Hours of Spa zal diezelfde Bert Longin het stuur van een Ferrari 430 GT2 delen met Eric van de Poele, onze huisrijder en de Ferrari-rijders Gimmi Bruni en Toni Vilander. Heel ons bedrijf staat dit weekend achter 'onze jongens' en we hopen met zijn allen dat vooral de ALD Automotiver-rijders champagne mogen knallen."

Tijdens het weekend ontvangt ALD Automotive meer dan 800 gasten en dat in de beste omstandigheden.

Eric van de Poele (Ferrari 430 GT2 #1): "Er zijn ditmaal in de 24 Uur van Spa heel wat favorieten, waartoe ook wij behoren. Het zal zeker geen makkelijke wedstrijd worden, maar met een super team en prima teammaten gaan we er voor. Bert kent Francorchamps als zijn broekzak en gaat er altijd snel en de beide fabrieksrijders Vilander en Bruni hoef ik niet meer voor te stellen, zeker? Ik ben ook heel blij dat ik opnieuw de kleuren van ALD Automotive kan verdedigen, want heel dat bedrijf ademt autosport uit."

Nico Verdonck (Maserati MC12 #34): "In het WK GT1 starten met een klepper als Bert is geweldig voor me, het is een hoogtepunt in mijn loopbaan en ik kan ALD Automotive alleen maar heel dankbaar voor de geboden kans zijn. Ik wil van dit weekend iets heel moois maken en samen met Bert moet dat lukken. Hij heeft bijzonder veel ervaring en hij gaat me zeker helpen om mijn weg binnen het team en aan het stuur van de wagen te vinden. Duimen maar!"

Bert Longin (Ferrari 430 GT2 #1 en Maserati MC12 #34): "Ik start in de 24 Hours of Spa met een Ferrari 430 GT2, een exemplaar uit de stal van het meest succesvolle GT2-team van de afgelopen seizoenen, AF Corse. Ik krijg naast me Gianmaria Bruni, FIA GT2-kampioen in 2008, Toni Vilander, FIA GT2-kampioen in 2007 en 2008 en Eric van de Poele, vijfvoudig winnaar van de 24 Uur van Spa... AF Corse won de FIA GT2-categorie van de 24 Uur van Spa in 2006 en 2009, dus anders dan in superlatieven kan je over deze equipe niet spreken. Ik ben bijzonder blij met de tot stand gekomen overeenkomst, waarbij ik al mijn sponsors werkelijk van uit de grond van mijn hart wil bedanken."

ALD press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 29 juli 2010 om 17:45


Andere publicaties op Racingworld.be...