Kortnieuws: de kalender FIA GT1 voor 2011, Endurance Series, LMS en een filmserie

Aston Martin DBRS9Barwell Motorsport, dat we hier kennen wegens zijn vroegere deelname aan het Belgian GT en de 24 uren van Francorchamps met een Aston Martin GT3, kiest dit jaar voor de Blancpain Endurance Series. Het team dat één van de eerste teams was dat zich inschreef voor het FIA GT3 kampioenschap in 2006, mikt nu een trapje hoger. In de Endurance Series zet de equipe twee wagens in, één GT3 en één GT4. De GT3 zal een nog verder geëvolueerde Aston Martin DBRS9 zijn, voor de GT4 twijfelt men nog tussen een Aston Martin en een Ginetta G50. Naast Hexis Racing AMR is dit het tweede team dat kiest om een Aston Martin GT3 in te ztten in de Blancpain Endurance Series.

Deze week werd ook de finale kalender voor het FIA GT1 kampioenschap goed gekeurd. De kalender kent 10 weekends en zoals verwacht wordt de vierde manche in Duitsland gereden op de Sachsenring. De definitieve kalender is als volgt:

Kalender FIA GT1 voor het seizoen 2011
26 Maart: Abu Dhabi (UAE)
10 April: Zolder
8 Mei: Algarve (Portugal)
15 Mei: Sachsenring (Duitsland)
5 Juni: Silverstone (Verenigd Koninkrijk)
3 Juli: Navarra (Spanje)
17 Juli: Paul Ricard (Frankrijk)
4 September: Ordos (China)
23 Oktober: Curutiba (Brazilië)
6 November: San Luis (Argentinië)

Er heeft zich weer een nieuwe deelnemer aangemeld voor de Le Mans Series. Ditmaal gaat het om het team TDS Racing, verleden jaar nog kampioen in de Eurocup Mégane Trophy. De gekozen wagen is een Oreca 03 LMP2 aangedreven door een Nissan motor, waardoor de verkoopsteller voor Oreca-LMP2 op drie stuks staat. Pierre Thiriet (vice-kampioen in de Eurocup Megane Trophy) en Mathias Beche zijn al zeker van een zitje.

Er komt mogelijk een filmserie met als thema de 24 uren van Le Mans. De gebroeders Ridley (ondermeer gekend van The Gladiator, Blade Runner en Alien) en Tony Scott zouden een dramareeks maken over het leven van Carrol Shelby. Het scenario zou gebaseerd zijn op het boek "Shelby: The Man, The Cars, The Legend". Het boek zelf vertelt het waargebeurde verhaal van een aantal jonge piloten die, na de Tweede Wereldoorlog, trachten mee te dingen naar de overwinning in de 24 Heures du Mans.

Foto: Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op donderdag 27 januari 2011 om 17:50


Andere publicaties op Racingworld.be...