Kortnieuws met de kalender GT4 Cup 2011, SRO Endurance, Kimi Räikkönen en Oreca

Als laatste GT kampioenschap heeft nu ook de GT4 European cup zijn kalender bekend gemaakt. Het kampioenschap speelt zich bijna uitsluitend in de Benelux af en rijdt meermaals samen met het, vrij succesvolle, Dutch GT4 kampioenschap. Natuurlijk mogen de GT4 wagens ook deelnemen aan de 24 uren van Francorchamps.

De kalender voor het Europese GT4-kampioenschap 2011
25 april - Zandvoort
05 juni - Silverstone
09 juli - Francorchamps
17 juli - Zolder
18 september - Assen
16 oktober - Zandvoort

Steeds meer teams tonen ook interesse in de nieuwe Blancpain Endurance Series en aldus ook in een deelname aan de 24 uren van Francorchamps. Zo liet het Rhino's Team Leipert weten te overwegen deel te nemen aan het kampioenschap. Het team zet nu al 2 Gallardo's in zowel in het ADAC GT als het FIA GT3.

Morgen wordt in Parijs de nieuwe Peugeot 90X voor het ILMC officieel voorgesteld. Nadat Sebastien Loeb al heeft laten weten niet van de partij te zijn in Le Mans, menen onze Italiaanse vrienden van Autosprint te weten dat nu Kimi Räikkönen zal aangekondigd worden als één van de extra rijders voor de 24 uren. Wie alleszins zijn rijders voor de etmaalrace bijeen heeft is het Rebellion Racing team. Als de twee wagens geselecteerd worden, zullen Jeroen Bleekemolen en Guy Smith de vaste duo's vervoegen. Mits geselecteerd, is Bleekemolen ook van de partij in de 12 uren van Sebring aan de zijde van Neel Jani en Nicolas Prost.

Op het circuit van Paul Ricard heeft de nieuwe Oreca 03 Nissan LMP2 zijn eerste rondjes gereden. Nicolas Lapierre en Soheil Ayari legden meer dan 1000 km af zonder noemenswaardige problemen. In februari volgt een tweede testsessie. De goed verlopen test is ook goed nieuws voor het Boutsen Energy Racing, dat een Oreca inzet in de Le Mans series.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op woensdag 02 februari 2011 om 22:34


Andere publicaties op Racingworld.be...