Barwell keert terug naar de Belcar en de 24 uur van Spa

Petronas-Barwell - Aston Martin DBRS9Barwell Motorsport kondigt met plezier zijn door Petronas Lubricants Belgium en Aston Martin Brussels gesteunde terugkeer naar de Belcar en de 24 uur van Spa aan. De wagen zal bestuurd worden door twee professionele Belgische toppiloten en zal ingeschreven worden onder de vlag "Petronas-Barwell". De voormalige winnaars van het "British GT Championship" zullen een Aston Martin DBRS9 met 2011 specificaties aan de start brengen. Het team verbergt zijn ambities niet door de wagen toe te vertrouwen aan Tim Verbergt en Jeffrey Van Hooydonk, respectievelijk Belcar-kampioen en Belcar-vice-kampioen in 2009. Kers op de taart wordt de deelname aan de 24 uur van Spa-Francorchamps, het meest prestigieuze GT-event in Europa. Aangezien dit jaar voor de eerste maal de GT3 wagens de topklasse van deze klassieker uitmaken, ambieert "Petronas-Barwell" een opmerkelijk resultaat.

Met een Aston Martin DBRS9 uitgerust met de 2011 "upgrade" en twee professionele toppiloten (de eerste maal in de geschiedenis van de DBRS9 dat enkel profs deel uitmaken van het team) werkt Barwell met alle vertrouwen naar de start van het seizoen.

" Het geeft me een fantastisch gevoel om opnieuw een partnership aan te gaan met Aston Martin Brussels ter gelegenheid van dit schitterend project. Met Tim, Jeff en Petronas Lubricants Belgium aan boord bevinden we ons in een mooie uitgangspositie om voor de titel te gaan de volgende seizoenen. " - Mark Lemmer, Barwell Motorsport team principal

" Ik ben heel blij deel uit te maken van dit mooi project met een lange termijn visie. Mijn doel is om Aston Martin Brussels op de kaart te zetten. Het is werkelijk een uitdaging om te werken met de top professionelen van Barwell en een razendsnelle ploegmaat " - Tim Verbergt

" Dit jaar zal ik met één van de mooiste GT3 wagens in het veld rijden: de Aston Martin DBRS9. Deze unieke ervaring heb ik te danken aan de steun van Petronas Lubricants Belgium, Aston Martin Brussels en mijn trouwe partner EL Systems. We hebben gekozen voor het Belcar kampioenschap en de 24 u van Spa. Ik weet precies wat ons te wachten staat omdat ik in 2009 ook al het geluk heb gehad om voor Barwell de 24u van Spa te kunnen rijden met de DBRS9. Een fantastische ervaring ! In mijn ogen zijn zij het meest professionele team in het kampioenschap, logisch als je bedenkt dat ze het satelietteam van Aston Martin Racing zijn. Ondanks de vele evoluties die de DBRS9 dit jaar onderging, wordt het niet gemakkelijk. Enkele concurrenten komen immers met nieuwe wagens aanzetten. Maar met Tim Verbergt als ploegmaat ben ik ervan overtuigd dat we mooie resultaten zullen rijden.
Dit nieuwe project onder de noemer " Petronas-Barwel" loopt dankzij mijn nieuwe partner Petronas Lubricants Begium voor een periode van drie jaar. Voor mij is het een droomscenario om een partnership aan te gaan met een toonaangevende firma die een uitmuntende reputatie heeft in de autosport. Het is dan ook een hele eer dat ik mijn steentje mag bijdragen voor de Belgische markt.
See you in Zolder op 10 april voor de eerste race van het kampioenschap !" - Jeffrey Van Hooydonk

"Aston Martin Racing heeft een lange en zeer succesvolle samenwerking met Barwell sinds de start van het DBRS9 GT3 programma in 2005 en is dan ook zeer verheugd dat Barwell dit project opstart in zulk een belangrijk kampioenschap. AMR kijkt echt uit naar de samenwerking met Barwell ter ondersteuning van dit programma " - John Gaw, Aston Martin Racing MD

Het seizoen 2011 in de Belcar is een eerste stap in een drie jarig programma dat een samenwerking behelst tussen "Petronas-Barwell", Tim Verbergt, Jeffrey Van Hooydonk en Aston Martin Brussels.

Barwell press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op donderdag 03 februari 2011 om 17:24


Andere publicaties op Racingworld.be...