BTCS: Steveny en De Radigues al meteen succesvol voor KIA - Volvo snel out !

KIA Buy Way - KIA Pro-Ceed KIA Buy Way - KIA Pro-Ceed
Bij de start neemt Eric van de Poele onmiddelijk de leiding, gevolgd door Bouvy in de Megane en Thiry in de Jaguar. De SEAT van Piron mist zijn start en tikt in de de kannaalbocht de snelle Mazda van Van Herck aan die rond gaat en als laatste moet aansluiten. Nog voor de eerste ronde voorbij is zet Bouvy een succesvolle aanval in op de Volvo en neemt de leiding in de Rea bocht. Nog in de eerste ronde haken twee SEAT's in elkaar.
Motorsport International - Jaguar XFMotorsport International - Jaguar XF
Al snel komt Piron binnen met problemen aan de remmen, problemen die niet opgelost raken want even later gaat de WTCC SEAT zwaar van de baan. Bijna gelijktijdig maakt de Volvo een schuiver na een probleem aan het achterwiel en de wagen komt na een 360° spin definitief tot stilstand op het rechte stuk voor de Rea. Achteraf zal Van de Poele bevestigen dat het wiel gewoon afbrak. Ook de ex BRL Focus van de Nederlander Habets zoekt de zandbak op. Bij het openen van de pitwindow is het de jaguar, die ondertussen Steveny en Mondron moest voorlaten, die als eerste binnenkomt. Vroeger dan verwacht blijkt, want de pitcrew staat niet klaar. De Jaguar blijkt echter elektrische problemen te hebben en zal de pits niet meer verlaten.

Bij Kia maakt men een supersnelle pitsstop en slaagt men er zo in de kloof met de leidende Megane te verkleinen. Kelders heeft ondertussen het stuur overgenomen van Bouvy en ziet de Radigues pijlsnel naderen. De Radigues bewijst dat hij nog steeds snel is, gaat de Renault #1 voorbij en neemt resoluut de leiding. In de T3 klasse zien wij een mooi duel tussen de VW van Koen Wouters en de BMW van Qvick, maar het is de laatste die het pleit wint. De race valt in de plooi en men maakt zicht op voor een rustig einde. Maar dan in de laatste minuten schuift de Megane van Viron/Richard van de baan en valt de Renault van Lemeret stil op de Bolderberg. Gelukkig voor Delahaye Racing blijft de nummer 1 gespaard van problemen en kan Kelders zijn tweede plaats behouden. De overwinning gaat naar de Kia van Steveny en de Radigues. Op de derde plaats algemeen vindt men de eerste in categorie T3, de BMW M3 van Qvick en Vanbellingen. Koen Wauters en Ronnie Latinne eindigen vierde en tweede in T3. Vijfde algemeen en eerste inS2 wordt de Solution F van Lequeux en Ueberecken. Morgen na de FIA GT1 race volgt de tweede manche.

Uitslag Race 1 :

1. Steveny/De Radigues - KIA Pro-Ceed
2. Bouvy/Kelders - Renault Megane
3. Vanbellingen/Qvick - BMW M3 WTCC
4. Wauters/Latinne - VW Sirocco
5. Lequeux/Ueberecken - Solution F

Foto: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in BTCS op zaterdag 09 april 2011 om 15:35


Andere publicaties op Racingworld.be...