Kronos met steun Marc VDS naar officiële testdag 24h du Mans

Kronos Lola-Aston LMP1Kronos Lola-Aston LMP1
Zoals u reeds eerder kon vernemen op deze site, plant Kronos Racing dit jaar een deelname aan de 24 uurs race te Le Mans. Nadat het project even leek stil te vallen, is er ondertussen weer een nieuwe impuls gekomen van een andere renstal, meer bepaald Marc VDS Racing Team.
De troepen van Graaf Marc van der Straten-Ponthoz en Marc Van Dalen slaan de handen in elkaar om met een 100% Belgisch team aan de start te komen van de meest legendarische etmaalrace op deze aardbol. Hoewel het plan aanvankelijk was dat Kronos de Lola-Aston Martin, overigens nog steeds eigendom van Orbello Racing, volledig zelfstandig zou inzetten, is er nu overeengekomen dat Marc VDS zal instaan voor de technische ondersteuning van de LMP1. Bovendien zorgt de equipe uit Charleroi er ook voor dat Vanina Ickx het gezelschap zal krijgen van haar huispiloten Maxime Martin en Bas Leinders.

Lola Aston Martin in Marc VDS werkplaatsLola Aston Martin in Marc VDS werkplaats
Hun aanwezigheid op de officiële testdag op zondag 24 april a.s. is al bevestigd, samen met 55 andere teams zullen ze daar voor het eerst kennis maken met het legendarische asfaltlint. De deelname van dit project aan de eigenlijke race staat echter nog niet vast, Kronos werd door de ACO als tweede reserve bij de prototypes aangeduid. Sinds gisteren zijn ze met het forfait van de #27 Signatech Nissan al een plaatsje opgeschoven, maar men moet dus nog steeds wachten op het verstek van een andere deelnemer.

Jean-Pierre Mondron, co-manager van Kronos Racing : "We willen de ACO bedanken voor hun steun en vertrouwen. We hopen dat de Lola Aston Martin zal kunnen deelnemen aan de 24 uur in juni met dezelfde piloten als deze van de testdag. Vooreerst gaan we ons concentreren op deze testdag, waar we Vanina, Bas en Maxime in de beste omstandigheden willen laten kennis maken met het circuit, de wagen en het team."

In de cockpitIn de cockpit
Het team rond Graaf Marc van der Straten-Ponthoz breidt haar engagement in de endurance racerij dus verder uit. Niet meteen onlogisch na het dreigement van team-manager Jean-Michel Delporte om zich terug te trekken uit het FIA GT1 kampioenschap; “Laat ik heel duidelijk zijn wat onze positie is na de race in Zolder. Als de FIA niet akkoord gaat met een gewichtsreductie voor de Ford GT vóór de volgende race in Portimao, dan zullen het Marc VDS Team én het Belgian Racing Team niet starten in Portugal." Als het effectief zo ver komt dan heeft de equipe met dit LMP1 project in ieder geval iets om op terug te vallen. Bovendien zou men zich bij Marc VDS niet enkel op de korte termijn concentreren... Op de vraag of Marc VDS Racing mee aan het bieden was op één van de splinternieuwe AMR-one's, antwoordde Bas Leinders "je weet maar nooit, alles kan ..."


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24H du Mans op woensdag 13 april 2011 om 00:12


Andere publicaties op Racingworld.be...