Hongarije vervangt Marokko op 3-5 juni

Na de afgelasting van de meeting in Marokko moest FIA WTCC promotor Marcello Lotti op zoek naar een geschikte vervanger voor de Noord-Afrikaanse meeting. De organisatoren van de manches te Marakech, vorig jaar nog strijdtoneel van enkele hallucinante situaties, konden het vereiste budget niet samenkrijgen, waardoor men besloot het evenement van de kalender te halen. Lotti maakt nu bekend dat men, in plaats van Marokko, opteert om voor de eerste maal uit de WTCC geschiedenis de Hungaroring nabij Budapest aan te doen.
De vierde meeting van het seizoen 2011 zal op vijf juni worden verreden op de ongeveer 4.5 km lange Hungaroring; goed nieuws voor lokale man Norbert Michelisz, "ik ben enorm blij omdat dit een uitgelezen kans is om te tonen hoe competitief we wel zijn. Ik heb nog gereden op de Hungaroring in het begin van mijn carrière, dus ik ken het tracé goed. "

"We zijn tevreden dat we een waardige vervanger hebben gevonden voor Marrakech. Budapest is een perfecte oplossing; het is een modern en veeleisend circuit met indrukwekkende faciliteiten. Daarenboven kunnen we ons kampioenschap naar een nieuw land brengen, een land waar het WTCC dankzij Norbert Michelisz veel fans heeft. Ook zal het, op vlak van logisitiek, een flinke kostenbesparing met zich meebrengen aangezien de omloop slechts 350 kilometer van Brno (waar de volgende meeting wordt verreden) ligt."


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op woensdag 13 april 2011 om 07:56


Andere publicaties op Racingworld.be...