Belgen in het buitenland: WRT kent ietwat teleurstellend weekend in Frankrijk

Na het FIA GT1 weekend verliet WRT Audi het circuit van Zolder met een gemengd gevoel. De wagen van Longin/Maassen was gans de race in de running voor de overwinning en eindigde uiteindelijk als tweede. De wagen van Verbist/Ide kreeg al vroeg in de race problemen vanwege een afgebroken cardanas en eindigde met grote achterstand in de staart van het veld. Het WRT Audi team was hetzelfde weekend echter ook actief in Frankrijk.
Het team vertegenwoordigt eveneens Audi France in het prestigieuze Franse GT3 kampioenschap, vanaf dit jaar GT Tour genoemd. WRT zet er één Audi R8 LMS in voor de snelle Fransen Stéphane Ortelli en David Hallyday, zoon van de Franse zanger.

De WRT Audi toont zich van bij het begin bij de snelste wagens van het veld en mist nipt de pole voor de eerste race; die gaat naar Pasquali (Porsche Almeras). Bij de start behoudt de Audi zijn tweede plaats en een opzittende Hallyday zet de ene aanval na de andere in op de leidende Porsche. Na 30 minuten koers gaat Hallyday echter rond na een aanval op de leider, maar kan de wedstrijd verder zetten. Na de verplichte eerste pitstop heeft de Audi enige plaatsen verloren, maar dan rijdt de safety car uit juist op het moment van de tweede reeks pitstops, wat leidt tot een algehele verwarring. De Ferrari van Badey gaat als eerste over de lijn maar wordt teruggezet wegens het niet respecteren van de minimum stoptijd in de pits. De overwinning gaat zo naar de WRT Audi, maar niet voor lang...

De wedstrijdleiding besluit de race te laten eindigen op het moment dat de safety car op de baan kwam en op dat moment lag de Audi nog vierde. Zo krijgt de Graff Mercedes van Derlot/Tonelli de overwinning in de schoot geworpen.

De Audi vangt de sprintrace aan van op de vijfde startplaats. Ortelli is in strijd voor de derde plaats wanneer hij het stuur overgeeft aan David Hallyday. David rijdt een prachtige stint en kan de derde plaats veilig stellen. De overwinning gaat voor de tweede maal naar de Mercedes van Derlot/Tonelli. Het Audi duo bezet nu de tweede plaats in het kampioenschap.

Het team vertrekt nu naar Monza waar volgend weekend de eerste manche van de Blancpain Endurance Series plaats heeft. WRT zet in deze race twee R8’s in voor Longin/Ortelli/Albuquerque en Franchi/Piccini/Fässler. De troepen onder leiding van Vincent Vosse zullen er de strijd aanbinden met ondermeer de Belgische teams Marc VDS Racing (2 Ford GT’s), GPR Aston Martin Racing (1 DBRS 9 + 1 Vantage GT4) en Level Racing (1 Porsche 997 GT3 R). Er zijn voor de race in het totaal 34 wagens ingeschreven, waarvan 7 GT4’s. Bij de favorieten vindt men ondermeer het team van Michael Bartels nu Vita4One genoemd (Ferrari 458), Hexis AMR en Reiter Lamborghini.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op woensdag 13 april 2011 om 20:59


Andere publicaties op Racingworld.be...