FIA GT1 Zolder: Reacties na de wedstrijd (deel 2)

Koen Wauters (VW Scirocco): “In zekere zin was dit eigenlijk een gemakkelijke race. Ik ging helemaal niet tot het uiterste want ik had de indruk dat ik meer te verliezen had dan te winnen en bovendien had ik last van wat onderstuur... Maar alles verliep prima en de tweede plek in de klasse T3, vierde algemeen, is een behoorlijk resultaat voor mijn terugkeer in een voorwiel aangedreven wagen.”

Ronnie Latinne (VW Scirocco): “Toen ik Koen kwam aflossen, lag ik vierde, een probleempje met de remmen deed me beslissen om geen risico’s te nemen tijdens mijn stint. Het was in ieder geval volstrekt onmogelijk om dit weekend de BMW van Vanbellingen en Qvick bij te houden. De wagen steekt er in onze klasse met kop en schouders bovenuit en is ongeveer een seconde sneller dan onze Scirocco... Maar het seizoen is nog lang en samen met Koen zal ik er alles aan doen om het verschil te overbruggen.”

Pierre-Yves Rosoux (SEAT Leon WTCC Endurance): “Qua resultaat is dit uiteraard een ontgoochelende afloop, toch is het belangrijk om ook het begin van het weekend te analyseren en er de positieve dingen van te onthouden. We moeten vooreerst blij zijn dat Pierre (Piron) ongeschonden uit deze crash is gekomen. Tussen de tweede kwalificaties en de start van de eerste race besloot het team over te gaan tot een wissel van de remschijven. Na deze ingreep voelde het rempedaal een beetje vreemd aan, maar echt verontrustend was dat niet. De tijd ontbrak ons om het verder te onderzoeken en Pierre besloot het er op te wagen. Hij is snel de pitlane binnengereden om de remmen te ontluchten, alvorens opnieuw het circuit op te rijden. Bij het aanremmen voor de haarspeld vertraagde de auto echter niet. Pierre had de uitstekende reflex om de deelnemer voor hem te ontwijken, kwestie van er niet bovenop te knallen, en dan de wagen om te gooien. De achterwaartse klap tegen de bandenmuur was hard, heel hard, en het chassis werd geraakt. Voor ons zat het weekend er al op…”

Lees ook: deel één en deel drie van de reactie na de BTCS wedstrijden te Zolder in het kader van FIA GT1.


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 14 april 2011 om 00:16


Andere publicaties op Racingworld.be...