FIA GT1 Zolder: Reacties na de wedstrijd (deel 3)

Christian Kelders (Renault Mégane): “Bij het remmen voor de Jacky Ickx heb ik me laten verrassen en het heeft wat tijd gekost vooraleer ik uit de kattenbak geraakte.”

Jimmy Adriaenssens (SEAT Leon Supercopa): “Ik kwam goed weg, maar kon in de start helaas het verschil nog niet maken. Ik werd op de eerste rechte lijn vrijwel onmiddellijk richting de muur geduwd en moest onherroepelijk gas terugnemen om een fatale afloop te vermijden. Terwijl ik het geschikte moment afwachtte voor een aanval maakte de wagen voor mij een grandioze fout. Hij mistte zijn remzone aan de 'Rea-bocht' en boorde zich voluit in de voorliggende Supercopa. Na een vijftal ronden voelde ik dat er bij de wagen sporadisch vermogen wegviel, hoewel de parameters op de AIM-logger normaal bleken. Al vlug had ik door dat het een ontstekingsprobleem betrof. Nadat ik dit had doorgegeven aan de pitcrew stonden zij tijdens de pilotenwissel klaar met de nodige wisselstukken.”

Bart Van den Broeck (SEAT Leon Supercopa): “Gezien het feit dat we de wagen maar drie weken voor de eerste wedstrijd in handen kregen en we maar één testdag afwerkten, vreesden we dat we tijdens het openingsweekend door gebrek aan ervaring een beetje achter de feiten gingen aanhollen Onze Supercopa beschikt (nog) niet over een systeem om snel bij te tanken waardoor dit bij ons iets langer duurt dan bij de overgrote meerderheid van de concurrentie. Er werd 20 liter bijgetankt en dat bleek onvoldoende om de wedstrijd uit te rijden. We eindigden nog op een verdienstelijke vijfde plaats. Voor de tweede manche nam Chris de start en hij had een lichte aanrijding met een S1-wagen die aan het dubbelen was. Ook toen lagen we op een mooie derde plaats toen ik in de wagen stapte. Er was amper zichtbare schade door de aanrijding, maar blijkbaar was toch de radiator licht geraakt, want na een zestal ronden moest ik de wagen in de box parkeren met een oververhitte krachtbron.”

Lees ook: deel één en deel twee van de reactie na de BTCS wedstrijden te Zolder in het kader van FIA GT1.


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 14 april 2011 om 00:22


Andere publicaties op Racingworld.be...