WTCC Zolder: Voorlopige pole voor Goossens/Soulet (Porsche)

ProSpeed Competition - Porsche 997 GT3 RProSpeed Competition - Porsche 997 GT3 R
Alweer erg mooie omstandigheden voor de eerste kwalificatie van het weekend in het Belcar Endurance Championship. Met twintig wagens op de startgrid, de Porsche 996 RS van McDonald's Racing is immers niet op de afspraak, mogen we uitkijken naar een mooie strijd in het beste wat onze nationale GT series te bieden heeft.
Viage KRK-Racing - Mercedes SLS GT3Viage KRK-Racing - Mercedes SLS GT3
De snelste tijd wordt gereden door de winnende wagen van de eerste drie uur durende wedstrijd. De ProSpeed Porsche 997 GT3 R klokt af op 1:30.379 en is daarmee veertien duizendste sneller dan de Ford GT van Kuismanen en Palttala. Het mag dan ook duidelijk zijn dat zowel de Porsche als de Ford de juiste set-up's hebben gevonden aangezien dit toch wel erg sterke rondetijden zijn. Wauters en Kumpen rijden de #4 Mercedes SLS GT3 nog net in de top drie, maar moeten toch al bijna één seconde toegeven op hun rivalen. Minder goed verging het de zusterwagen met startnummer #8. Kris Wauters en Raf Vanthoor moeten tevreden zijn met een voorlopig elfde plaats en beide oudere GT3b wagens voor zich laten. Ook bij WRT verliep alles niet echt vlot; de bolides met de vier ringen klokte af op een vijfde (Longin/Maassen) en een zesde plaats (Ide/Verbist).

In de GT Open is het uiteraard de Dodge Viper GTS-R van DVB Racing die de rest van het veld leidt. De uiteindelijke startgrid zal deze namiddag bepaald worden (15.00) alhoewel de kans bestaat dat omwille van de 'track-temperature' we eigenlijk de pole al kennen....

Uitslag kwalificatie 1:

1. Goossens/Soulet - Porsche 997 GT3 R
2. Kuismannen/Palttala - Ford GT3
3. Wauters/Kumpen - Mercedes SLS GT3
4. Verbergt/Van Hooydonck - Aston Martin DBRS9
5. Longin/Maassen - Audi R8 LMS
6. Ide/Verbist - Audi R8 LMS

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn Wouters


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar
op zaterdag 23 april 2011 om 11:29


Andere publicaties op Racingworld.be...