Stéphane Ratel: "Slechts twee wagens per merk in 2012"

Stéphane Ratel heeft gisteren op de officiële voorstelling van de nieuwe McLaren MP4-12C GT3 duidelijk te kennen gegeven dat hij voor het volgend seizoen FIA GT1 enkel nog met een minimum van 2 wagens per merk wil werken. De Fransman is er voorlopig heilig van overtuigd dat zijn wereldkampioenschap, dat momenteel aan zijn tweede jaargang toe is, volgend jaar nog verder zal blijven groeien. Met slechts twee wagens per merk, dienen er al snel 10 constructeurs op de grid te staan om een waardig wereldkampioenschap te kunnen presenteren, een waar huzarenstuk.
In een interview met onze collega's van endurancesportscar verklaarde hij het volgende: "Wij willen de reglementering betreffende de 4-wagen regel helemaal niet versoepelen, maar er zelfs voor zorgen dat er alleen maar twee wagens per merk kunnen deelnemen. We zijn dus duidelijk uit op meer constructeurs!" Over de MP4-12C GT3 wist Ratel nog het volgende kwijt: "Thank God that it's going to be balanced..." ("gelukkig hebben we de balance of performance") Hij zou de nieuwe McLaren in de toekomst ook graag willen verwelkomen in zijn GT1 wereldkampioenschap.

Eind dit jaar verloopt de homologatie van de Lamborhini Murcielago GT1 en de Aston Martin DBR9 GT1 en de Maserati's zijn onder druk van Nissan (Nismo) al naar het museum verwezen. Ratel zal dus met een nieuw concept van wagens moeten komen wil hij dit ambitieuze doel bereiken. Het oogt dan ook aannemelijk dat er zal geopteerd worden voor een modificatie van een huidige GT-klasse, men denken dan vooral aan een GT3+ of een aangepaste versie van een GTE, een gemengd veld met beide behoord natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Met GT3 heeft hij alvast vele constructeurs naar het GT gebeuren weten te lokken, wij zijn alvast benieuwd of deze ook bereid zijn om hun engagement te vergroten.

Ondertussen wordt er al volop nagedacht over de toekomst van het GT gebeuren in de officiële FIA GT Commissie, waar onze landgenoot Bas Leinders de huidige GT1 teams vertegenwoordigd. Na afloop van zijn eerste meeting klonk hij alvast positief: "Ik heb net mijn eerste GT commissie achter de rug. Zeer interessant, vooral wat betreft de plannen voor de toekomst..."


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT op donderdag 05 mei 2011 om 07:11


Andere publicaties op Racingworld.be...