1000km of Spa: Persbijeenkomst Peugeot: De laatste rechte lijn naar Le Mans

Onder het motto "De laatste rechte lijn" nodigde Peugeot Sport, tussen beide vrije trainingen, de pers uit in zijn motorhome voor een babbel met de rijders. Een unieke gelegenheid die Racingworld.be niet kon laten liggen en zodoende begaven we ons dondernamiddag naar de Peugeot motorhome in de Paddock om enkele reacties op te vangen.
Eerst even Anthony Davidson aan het woord, die op de vraag of alles OK is antwoordde: “Alles gaat goed, de wagen is 'pretty good', goede wegligging. Vandaag legden we ons vooral toe op het testen van de banden.” Daarop merkt hij een Engelse medewerker van Top Gear op en richt zich tot hem.

Aan een tafeltje staat Sebastien Bourdais.
Sébastien BourdaisSébastien Bourdais
Vraag: “Sebastien, neemt Spa een speciale plaats in na uw overwinning van vorig jaar?”
SB: “Natuurlijk, dat blijft een mooie herinnering en bovendien hou ik enorm van deze omloop. Mijn bedoeling en die van Peugeot is dan om ook dit jaar de overwinning binnen te halen.”
Vraag: “Is Spa winnen belangrijk voor Peugeot?”
SB: ”Niet belangrijker dan de andere races van het kampioenschap, maar het objectief van Peugeot is om altijd te winnen waar ze ook deelnemen. Natuurlijk blijft ons hoofddoel Le Mans.”
Vraag: “Een bedenking bij het verloop van de eerste vrije testsessie?”
SB: “Het wordt zondag de eerste echte confrontatie met de nieuwe Audi en het irriteert ons natuurlijk dat zij vandaag een beetje sneller zijn dan wij. Natuurlijk onze wagen is ook nieuw en rijdt voor het eerst op dit circuit, dat is voor ons dan altijd een beetje herbeginnen van nul.


Buiten aan de deur staat Nicolas Minassian.
Nic MinassianNic Minassian
Vraag: “ Hoe verliep de training?”
NM: “Het ging niet slecht, maar wat me echt opviel was het grote aantal wagens op de piste, het was soms echt moeilijk om het verkeer in te schatten.”
Vraag: “ Hou je van Spa?”
NM: “ Niet speciaal, ik heb er geen speciale affectie voor. Wat me wel aanspreekt is de geschiedenis die dit circuit met zich meedraagt, dat maakt dat het dan toch weer een speciale plaats. Het liefst hou ik van de snelle bochten hier, de bochten waar men echt moet vechten tegen de centrifugale kracht, daar hou ik van.
Vraag: “Wil je hier zaterdag winnen?”
NM: “Natuurlijk wil ik hier winnen! Of beter ik wil alles winnen. Ik weet dat Frank (Montagny) absoluut in Le Mans wil winnen, maar ik neem elke race zoals ze komt en doe er iedere keer alles aan om te streven naar de overwinning.
Vraag: “Heb je je speciaal voorbereid op deze wedstrijd?”
NM: “Neen, niet speciaal. Ik volg eenzelfde trainingsschema voor elke wedstrijd. Natuurlijk als je voor zo een groot team als Peugeot rijdt moet je steeds in topvorm zijn, dan kan je je niet permitteren om niet in vorm te zijn. Bovendien zijn de LMP1 wagens de snelste en meest gesofisticeerde wagens na de Formule 1, het vraagt discipline en training om deze wagens te besturen. Het schenkt dan ook veel voldoening om die wagens te beheersen.”
Vraag: “Een kleine anekdote over Spa om te eindigen?”
NM: “ Een anekdote, niet echt iets speciaal... of toch enkele jaren geleden deed ik een wedddenschap met Stéphane Sarrazin om wie plankgas door l’Eau Rouge durfde te gaan. Eigenlijk is dat dom, want het is bijna niet te doen en men neemt enorme risico’s, maar we wilden niet voor mekaar onderdoen en we hebben beiden er plankgas door gegaan. Het gevoel dat dit gaf was enorm, maar ik doe het geen tweede maal.”

Anthony DavidsonAnthony Davidson
De gegeven 20 minuten interviewtijd zijn al snel om en de rijders verdwijnen richting hun motorhomes.

Eerder op de dag werkten de ILMC-deelnemers twee vrije trainingssessies af en reden ook onze landgenoten Jordi Weckx en Benjamin Bailly in respectievelijk de ATS Formule 3 Cup en de Radical Euro Cup kwalificaties. Vanzelfsprekend kan u op deze site eveneens terecht voor een kort verslag van deze sessies.

Foto's: Niels Vaeck


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in LMS op vrijdag 06 mei 2011 om 01:37


Andere publicaties op Racingworld.be...