Monza: Tom Coronel goed voorbereid (+ Video)

Voor ronden vijf en zes van het WK Toerwagens (FIA WTCC) strijken de teams dit weekend neer in het mooie Italië, waar het circuit van Monza het strijdtoneel vormt. Voor Tom Coronel ligt er in zijn favoriete vakantieland een absolute uitdaging. Waar de BMW 320TC van ROAL Motorsport tijdens het raceweekend op het circuit van Zolder (België) nog voortijdig met schade uitviel, is de enige Nederlander binnen dit Wereldkampioenschap nu gebrand op revanche. Om zich optimaal voor te bereiden vertrok de 39-jarige coureur afgelopen maandag al richting Italië en maakte hij eerder deze week op het circuit van Adria en gisteren op Monza al enkele honderden testkilometers met zijn volledig herstelde bolide. Op basis van de eerdere resultaten zijn door de WTCC-organisatie de minimum gewichten van de deelnemende auto’s aangepast. Voor de BMW 320TC, waar ook Tom mee rijdt, resulteert dat in een 40 kilogram lager gewicht ten opzichte van zijn belangrijkste concurrenten.
Tom Coronel begon het Italiaanse raceweekend dus al vroeg. “Afgelopen maandag ben ik vertrokken. Natuurlijk heb ik eerst in de werkplaats gekeken naar alle inspanningen die het team van ROAL Motorsport onder leiding van Roberto Ravaglia en Umberto Grano heeft verricht om de auto weer strak en stralend te krijgen. Hulde voor het vele werk van de technici. Om nog beter voorbereid te zijn op de races hier in Italië, hebben wij eerder deze week op het circuit van Adria het nodige testwerk gedaan. Ruim 200 kilometer probleemloos gereden. Dat gaf een goed gevoel met de auto, die ik daarmee ook weer beter heb leren kennen. Verder veel dingen getest en uitgevonden. Vandaag hebben wij hier in Monza nog eens 325 km gereden. Ook dat voelde meer dan goed en heeft ook het team veel informatie opgeleverd. De auto is werkelijk fantastisch hersteld en rijdt perfect. Ik kan mij niet herinneren wanneer ik voor het laatst zo uitgebreid voor een race getest heb. Puntje is wel dat we tot nu toe onder droge omstandigheden hebben getest en dat voor het weekend regen verwacht wordt. We gaan het allemaal meemaken.”

Monza is de eerste hele snelle racepiste waar Tom met deze BMW rijdt. “Dit is zelfs een van de snelste banen uit het kampioenschap. Een circuit waar je prima kunt slipstreamen, maar ook een circuit waar de remmen je niet in de steek moeten laten. Vaak rem je van (bijna) topsnelheid terug naar een eerste of tweede versnelling. Dit circuit telt maar zeven bochten die je echter niet moet onderschatten. Je kunt er enorm veel winnen, maar met een domme actie ook geweldig veel verliezen. Voor het team is dit natuurlijk een superbelangrijke race. Een Italiaans team op een Italiaanse piste voor heel veel Italiaanse toeschouwers. We gaan er echt alles aan doen om hier een mooi resultaat neer te zetten. Aan de voorbereiding heeft het in ieder geval niet gelegen en aan de inzet al evenmin. Voor de rest is het natuurlijk ook nog wel een beetje genieten. Van het eten, de heerlijke koffie, af en toe een ijsje en al het vele moois dat hier voorbij komt,” lacht Tom Coronel.

Een video met de voorbereidingen van Tom en ROAL Motorsport inclusief de test op Monza:



Tom Coronel press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 13 mei 2011 om 11:17


Andere publicaties op Racingworld.be...