GT1: Sachsenring: Marc VDS tweemaal vooraan

Marc VDS Racing - Ford GTMarc VDS Racing - Ford GT
Slechts één week na de manche in Portimao is het FIA GT1 circus al weer neergestreken op de Sachsenring in Duitsland om de vierde ronde van het kampioenschap af te werken. De vraag is of de Nissan’s deze race eveneens naar hun hand kunnen zetten of dat een ander merk nu het initiatief neemt. Het snelle ritme waarmee de races elkaar opvolgen, heeft al één slachtoffer gemaakt. De DKR Corvette is, na een nieuwe sortie vorige week, niet op tijd klaar en geeft forfait voor deze race. De Marc VDS Ford’s, die nochtans kampen met een gebrek aan wisselstukken wegens het nakend faillissement van Matech, waren vandaag de snelsten; zowel in de vrije trainingen als in de prekwalificatie.
De vrije training van deze morgen werd zelfs volledig gedomineerd door de zilver-rode Ford’s, die de twee snelste tijden op de tabellen plaatsten. Makowiecki/Martin bleven Leinders/Hennerici nipt voor met 131 duizendsten van een seconde. De eerste tien eindigden trouwens allen binnen dezelfde seconde. Hezemans/Catsburg op de Corvette waren derde snelste voor de eerste Nissan, die van Luhr/Krumm. Volgden dan twee Lamborghini’s, Schwager/Pastorell (All-Inkl) en Wendlinger/Kox (Swiss Racing Team) voor de Nissan van Brabham/Campbell-Walter. Daarna kwamen met de 8ste en 9de tijd de twee Hexis Aston Martin’s. Vanina Ickx deed het verre van slecht en eindigde met de 10de tijd.

In de prekwalificatie was het de Corvette met Catsburg aan het stuur die als eerste toesloeg met een tijd van 1:19.590. Lange tijd probeerden verschillende wagens deze tijd te verbeteren, zonder daarin te slagen. Uiteindelijk lukte het Makowiecki in de Ford VDS wel met een tijd van 1:19.468. Martin zal later deze tijd nog verscherpen naar 1:19.214. Niemand zal hier nog onder duiken en de Corvette moest zich tevreden stellen met de tweede plaats, voor de tweede Ford VDS van Leinders. Peter Kox zette op het einde van de sessie nog alles op alles, maar strandde op de vierde plaats met zijn Lamborghini. De Young Driver Aston Martin’s, nog onzichtbaar in de morgen, rukten nu op naar de vijfde en zesde stek in de tijdstabellen. De eerste Nissan met Luhr en Krumm was ditmaal slechts zevende. Laten we hopen dat de Ford’s deze prestaties morgen kunnen herhalen.

Foto: SRO/DPPI


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op vrijdag 13 mei 2011 om 22:05


Andere publicaties op Racingworld.be...