Vooruitblik op het weekend van Vanthoor, Vandoorne en Picariello

Enkele van onze jonge formule beloftes komen dit weekend in actie. Zo zal Laurens Vanthoor de derde manche van de F3 Euro Series in Zandvoort betwisten, terwijl Stoffel Vandoorne en Clemente Alessio Picariello op de Nurburgring deelnemen aan de derde manche van het NEC Formule 2.0 Renault kampioenschap.
Laurens Vanthoor heeft er de kwalificaties al opzitten en start bij race 1 en race 3 tweemaal van op de vierde plaats. De snelste tijd werd gereden door de ploegmaat van Vanthoor, Marco Wittmann. Dankzij deze prestatie start Wittmann van op de pole voor de derde race op zondag. Nigel Melker en Felix Rosenqvist waren tweede en derde snelste voor onze landgenoot. Voor de startplaatsen van de eerste race is de tweede snelste tijd bepalend en ook hier strandde Laurens op de vierde plaats. In deze race is het thuisrijder Nigel Melker die van op de beste plaats de wedstrijd zal aanvangen. Overigens verschijnen er slechts 12 wagens aan de start.

Op de Nurburgring hebben Vandoorne en Picariello vandaag reeds hun eerste race betwist. Weeral ging de Spanjaard Carlos Sainz Jr met de overwinning lopen. Hij ging de Nederlander Robin Frijns en de Colombiaan Oscar Andres Tunjo vooraf. Onze landgenoten eindigden achter elkaar op een mooie vijfde en zesde plaats. Verrassend was echter dat Picariello voor Vandoorne eindigde. Morgen op zaterdag, wordt de tweede race betwist.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op vrijdag 13 mei 2011 om 23:19


Andere publicaties op Racingworld.be...