GT1: Sachsenring: All-Inkl weer op pole na deklassering van Corvette

#37 All Inkl - Lamborghini Murcielago #37 All Inkl - Lamborghini Murcielago
Een verrassend snelle Hezemans plaatste deze morgen de enige Corvette op de entrylist op de pole voor de kwalificatierace van deze namiddag. Lang duurde de pret voor SRT echter niet, de wagen werd kort daarna wegens een inbreuk op het koersreglement bestraft. Zo komt de pole nu toe aan de All-Inkl Lamborghini van Schwager/Pastorelli.
In de eerst kwalificatie bevestigden de Ford’s de goede prestaties van gisteren. De Amerikaanse bolides waren ook bij de eersten om op de baan te komen en even prijkte Vanina Ickx zelfs bovenaan de tabellen. Yann Clairay, in de andere Ford van Belgian Racing, zette even later een snellere tijd neer. Vanina bleef echter aanklampen en stond even tweede, tot Bas Leinders zijn VDS Ford op de tweede plaats parkeerde. Even later nam Hughes (Nissan) over tot Maxime Martin een super tijd van 1’18”889 neerzette. Mogelijk ging Martin zelfs te snel, want een ronde later parkeerde hij zijn Ford in de grindbak.

De sessie wordt onderbroken en wanneer even later de training hervat wordt, kan niemand de tijd van Martin nog verbeteren. Ook Vanina Ickx ging nog even van de baan in een poging haar tijd scherper te stellen en verspeelde zo al haar kansen om door te stoten naar de tweede kwalificatie. Ook de Lamborghini’s van Winkelhock (All-Inkl) en Nillson (Swiss Racing Team) geraakten niet verder.

De tweede kwalificatie startte zonder de Ford van Martin, die niet gerepareerd geraakte. In het begin van de sessie vochten de Aston’s en de Nissan’s om de snelste tijd, tot Catsburg met de Corvette met 1’19”143 allen het nakijken gaf. Een rode vlag situatie voor de sortie van de Ford n° 10 van Leclerc legde de sessie stil. Als uiteindelijk het licht terug op groen sprong, kwam er nog een ware rush op gang naar de snelste tijd. Uiteindelijk ging die naar de Young Driver Aston Martin van Turner. De Corvette bleef uiteindelijk steken op tweede plaats voor Hennerici (Ford VDS). Kox, Müller, Campbell-Walter, Leclerc en Piccini haalden kwalificatie 3 niet.

Voor de derde en beslissende sessie komen nog 3 Nissan’s, 2 Aston’s, de Corvette, één Ford en één Lamborghini op de baan. Onmiddellijk zette Hezemans enkele snelle ronden op de tabellen en zijn tijd van 1’18”714 kon door niemand nog verbeterd worden. Schwager parkeerde zijn Lamborghini op de tweede plaats. Op de tweede lijn vinden we twee Aston’s terug met Dusseldorp (Hexis) voor Mücke (Young Driver). Op de derde lijn hebben we dan weer twee Nissan’s, Bernoldi voor Dumbreck, Bas Leinders volgt dan met de zevende tijd. Even later volgde dan de beslissing om de Corvette achteruit te zetten naar de achtste plaats, Bas Leinders schuift zo op naar de zesde startplaats.

Foto: SRO/DPPI


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op zaterdag 14 mei 2011 om 13:34


Andere publicaties op Racingworld.be...