Monza: Huff pakt derde pole op rij - Ganse top drie voor Chevrolet

Na de wervelende passage op circuit Zolder is het WTCC circus dit weekend te gast in Italië. De snelle omloop van Monza is dan ook steeds goed voor een kwalificatie waar alles draait om de juiste slipstream te kunnen pakken in die ene snelle ronde. Hoog bezoek dit weekend aangezien Jean Todt (President FIA) de wedstrijden van nabij zal volgen.
In de eerste twintig minuten kwalificatie weten de meeste favorieten zich te plaatsen, al moeten we er wel aan toevoegen dat het er voor Robert Huff even akelig uitzag. De Brit had wat technische problemen met de Cruze en moest het pedaal helemaal intrappen om nog net negende te worden, wat hem uiteraard een niet onaardige twee plaats op de startgrid voor race 2 opleverde. Monteiro wordt tiende in de SEAT Leon Tdi waardoor hij op zijn beurt vanop pole start in diezelfde tweede race.

In Q2 kan Huffy handig gebruik maken van een klein foutje van zijn ploegmaat Alain Menu in de Parabolica. De Zwitser weet zijn Chevrolet nog net op de baan te houden, iets wat Benani in de BMW niet lukt. Niet tegenstaande verschillende pogingen van BMW privateers Poulsen, Michelisz en Coronel, zijn het toch weer de Chevrolet's die de top drie volmaken. Michelisz wordt in zijn oranje-zwart gekleurde 320 netjes vierde terwijl Monteiro de eerste SEAT piloot wordt op een vijfde stek. Na afloop liet de Hongaar duidelijk merken erg opgetogen te zijn met die vierde stek en dat pas in zijn tweede race weekend in de Duitse bolide. Spiderman Tarquini ontgoochelde wel een beetje op zijn thuis circuit, maar moet het wel nog altijd doen met een verouderde SEAT.

Uitslag kwalificatie
1. Robert Huff - Chevrolet Cruze
2. Yvan Muller - Chevrolet Cruze
3. Alain Menu - Chevrolet Cruze
4. Norbert Michelisz - BMW 320 TC
5. Tiago Monteiro - SEAT Leon TDI
6. Daryll O'Young - Chevrolet Cruze
7. Kristian Poulsen - BMW 320 TC
8. Tom Coronel - BMW 320 TC
9. Mehdi Bennani - BMW 320 TC
10. Gabriele Tarquini - SEAT Leon TDI

Foto: FIA WTCC


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op zaterdag 14 mei 2011 om 20:00


Andere publicaties op Racingworld.be...