Kortnieuws GT en DTM: WRT wint in Dijon - Crash ADAC GT (+ Video)

Stéphane Ortelli - Vincent Vosse - David Hallyday (WRT/Team Audi France)Stéphane Ortelli - Vincent Vosse - David Hallyday (WRT/Team Audi France)
WRT heeft zijn tweede overwinning van het jaar behaald. Het Belgische team won in Dijon de eerste race voor het Franse GT kampioenschap. Ook in Duitsland won Audi de race voor het nationale ADAC GT kampioenschap, na een spectaculaire crash in de eerste bocht (video lager in dit artikel). In Zandvoort is er morgen de tweede race voor het DTM kampioenschap; de eerste startrij is in handen van Mercedes.

In Frankrijk, op het circuit van Dijon, behaalde de WRT Audi R8 LMS zijn tweede overwinning van het jaar, nadat Enzo Ide vorig weekend nog de primus was in het Europese GT3 kampioenschap te Portimao. In Dijon gaat de derde manche van de GT Tour, het Franse GT kampioenschap door. In dit kampioenschap zet het Belgische WRT één Audi in onder de vlag van Audi France. Vandaag was er de eerste race en David Hallyday in de WRT Audi nam vanaf de start de leiding. Ook na de pitstop bleef de Audi, met nu Ortelli achter het stuur, aan de leiding. De Duitse bolide zou deze positie behouden tot het einde, ondanks dat in het laatste deel van de wedstrijd de Larbre Porsche van Groppi/Bornhauser nog sterk terugkwam. Op de derde plaats eindigde de Almeras Porsche van Beltoise/Pasquali.

Ook in de Duitsland werd er gereden voor het nationale GT kampioenschap. De ADAC GT Masters rijdt twee races in het voorprogramma van de FIA GT1. Ook hier was de overwinning in de eerste race voor een Audi R8 LMS. Ludwig/Mies wonnen de race in hun ABT Audi voor de tweede wagen van het team met Jöns/Klingmann aan het stuur. Derde was de Porsche van Asch/Ammermüller. De start van de manche werd echter volledig overheerst door een spectaculaire crash van een Mercedes SLS ingezet door Balck Falcon.

Op het circuit van Magny Cours heeft dan weer de tweede manche van het GT Open plaats. Daar werd de zaterdagrace gewonnen door de Scuderia Villorba Corse Ferrari F458 van Andrea Montermini en Emanuele Moncini. Ralph Firman en Ange Barde eindigden tweede met hun Luxury Racing Ferrari F458, voor de AutOrlando Porsche van Ceccato/Barba.

Deze zondag kan men op het circuit van Zandvoort gaan zien naar de tweede manche van de DTM. De eerst rij wordt volledig ingenomen door Mercedes met in volgorde Bruno Spengler en Jamie Green. De beste Audi piloot is Mike Rockenfeller die van op de derde plaats zal starten met naast hem merkgenoot Martin Tomczyk.

Start ADAC GT Masters op de Sachsenring


Foto: FFSA GT Tour


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zaterdag 14 mei 2011 om 22:08


Andere publicaties op Racingworld.be...