Kortnieuws met Vanthoor, Vandoorne, Picariello en Dejonghe

Andermaal kon onze landgenoot Laurens Vanthoor geen potten breken in de beide zaterdagraces voor de F3 Euro Series. Een vierde en vijfde plaats zijn niet de verhoopte resultaten voor een titelfavoriet. Als hij nog voor de titel wil gaan, zal de Limburger en vooral zijn team nu snel moeten reageren en een tandje moeten bijsteken. Stoffel Vandoorne reed dan weer eindelijk een mooie race in de Formule Renault 2.0 en pakte de tweede plaats.
Onze Noorderbuur Nigel Melker behaalde de overwinning in de eerste van drie races voor de F3 Euro Series op Zandvoort. Melker vertrok van op de pole, maar had een matige start en ging als tweede de eerste bocht in na zijn teamgenoot Felix Rosenqvist. Rosenqvist maakte echter een foutje en Melker kon hem alweer passeren en naar de overwinning rijden. Mehri en Vanthoor vochten een duel uit voor de derde plaats, maar onze landgenoot kwam nooit voorbij de Spanjaard en eindigde vierde. Puntenleider Juncadella eindigde vijfde, Marco Wittmann kreeg een drive through na een aanrijding met Abt en werd tiende.

De startopstelling voor de tweede race wordt bepaald door de uitslag van de eerste race, maar dan in omgekeerde volgorde. Daarom vonden we ook Gianmarco Raimondo op pole. Deze laatste werd bij de start echter verrast door Kimiya Sato en de Japanner reed onbedreigd naar zijn eerste overwinning in de Formule 3. Nigel Melker kreeg een drive through penalty voor en valse start en kwam niet meer in aanmerking voor een ereplaats. Laurens Vanthoor kwam als vijfde binnen, net voor zijn teamgenoot Wittmann.

Na de degelijke race van gisteren zagen we vandaag nog meer mooie dingen van Stoffel Vandoorne in de Formule Renault 2.0. Tijdens de tweede race op de Nurburgring voor het NEC kampioenschap vocht hij een mooi duel uit met Norman Nato voor de tweede plaats. Nato won echter het pleit en Vandoorne moest zich tevreden stellen met de derde plaats. Niettemin heeft Stoffel een tweede podium in de klasse beet. Alessio Picariello eindigde zevende. De overwinning was andermaal voor de Spanjaard Carlos Sainz.

Sam Dejonghe van zijn kant finishte tweede in de Cup klasse van het European F3 Open kampioenschap na zijn teamgenoot de Braziliaan Fabio Gamberini.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zaterdag 14 mei 2011 om 23:04


Andere publicaties op Racingworld.be...