Monza: Rob Huff (Chevrolet) rijdt tweemaal naar overwinning

Rob Huff (Chevrolet) mocht tweemaal juichen in MonzaRob Huff (Chevrolet) mocht tweemaal juichen in Monza
Op een droge omloop in Monza werd vanmiddag de eerste race van het weekend verreden in het WK voor toerismewagens. Gisteren klokte Chevrolet nog af op plaatsen 1, 2 en 3, wat uiteraard een voordeel opleverde in de start die overgens vlekkeloos verliep. Het trio Cruze's gaan onderling het gevecht aan en vooral Huff, die vanop pole starte, was in duel met teammaat Alain Menu verwikkeld. Tiago Monteiro, in de geel-zwarte SEAT, en Michelisz, in de BMW 320 TC, kunnen op respectievelijk vierde en vijfde plaats aanklampen. Voor de thuisrijder gaat het halverwege wedstrijd al fout. Tarquini, die al het hele weekend te kampen heeft met problemen, moet noodgedwongen de pits opzoeken. Hij kwam in contact met de BMW van Poulsen en beschadigde de ophanging.
Onze Noorderbuur Tom Coronel weet in Monza de wagen wel heel te houden en rijdt lange tijd op een zesde plaats rond. Net voor hem vechten de Portugees en de Hongaar een mooie strijd uit, die uiteindelijk in het voordeel van Monteiro eindigde. De drie Chevrolet's gaven elkaar geen duimbreed toe, met soms heftige duels. Het was dan ook geen verrassing toen in de laatste ronde Alain Menu door één van zijn ploegmakkers in de muur gezet werd. In een inhaalpoging van Yvan Muller tikt hij nogal driest de Cruze van de Zwitser de baan af, met het gekende gevolg. Muller zal na afloop van de wedstrijd overigens een voorwaardelijke grid penalty krijgen van tien plaatsen. Als de Fransman in de komende twee meetings zijn stunt herhaalt, moet hij dus vijf rijen achteruit op de grid.

Robert Huff rijdt na het contact tussen zijn teamgenoten ongestoord naar zijn derde seizoenszege. Huffy liet ons eerder al weten dat er, in tegenstelling met vorig jaar, geen teamorders zijn. De altijd rustig ogende Brit steekt het dan ook niet onder stoelen of banken dat hij dit jaar voor de titel gaat.

In race 2 vertrekt Monteiro in de Sunred SEAT vanop pole. Ook de Leon TDI van Gabriele Tarquini werd weer helemaal opgelapt en is klaar voor zijn start van op de derde plaats. Tussen beide SEAT's start Huff in de Chevrolet. Vanuit stilstand is het vooral Tom Coronel in de achterwielaangedreven BMW die een snelle start neemt, maar ook Huff neemt een blitsstart. De Brit weet al in de eerste meters de SEAT van Monteiro achter zich te krijgen, terwijl Coronel de vijfde plaats opeist. Minder goed vergaat het de Mehdi Bennani (BMW), die in het achterveld hard in de vangrail gaat bij het uitsturen in één van de chicanes. Ondertussen heeft zich vooraan een duo gevormd. Muller en Huff gaan alweer een Chevrolet duel aan, maar de Brit weet de aanvallen van Yvan Muller keer op keer af te slaan.

Achter beide Chevy's ontpopt zich een bikkelharde strijd tussen de SEAT van Monteiro en de BMW's van Poulsen en Coronel. Na wat trek en duw werk neemt Kristian Poulsen de laatste trede van het podium in, terwijl Tom Coronel zich niet voorbij Monteiro in de SEAT kan murwen. Mede door een lekke achterband wordt hij naar een vijftiende plaats terug geslagen. Enkel Yvan Muller kan zijn teamgenoot nog bedreigen, maar als hij een waarschuwing krijgt voor het vele 'contact' moet hij de Brit voor zich dulden en tevreden zijn met de tweede plaats.

Een super weekend voor Huffy, die een mooi zaak doet voor het kampioenschap. Na de wedstrijd verklaarde hij dat dit één van zijn moeilijkste wedstrijden ooit was."Onafgebroken in je achteruitkijkspiegel kijken om te zien wat Yvan en Alain zouden doen. Ik ben erg tevreden met deze dubbele overwinning, maar het seizoen is nog lang", aldus de opgetogen Chevrolet piloot.

Foto: FIA WTCC


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op zondag 15 mei 2011 om 15:48


Andere publicaties op Racingworld.be...