De Belgian Audi Club Team WRT wil op de ingeslagen weg verdergaan

Sinds de start van de Blancpain Endurance Series in Monza en met de tweede plaats van het rijderstrio Albuquerque-Longin-Ortelli heeft het Belgian Audi Club Team WRT naam gemaakt. Tijdens de tweede afspraak, op de bochtige omloop van het Spaanse Navarra, wil het Belgische team vooral bevestigen.
De seizoensstart van WRT mag er alvast zijn. Het team tekent dit jaar met zijn Audi’s R8 LMS present in vier internationale en nationale kampioenschappen en in elk van hen prijkt een van de ploegen op een tweede plaats in de tussenstand. “Tweede in de Blancpain Endurance Series, tweede in de FIA-GT3, tweede in de Belcar Endurance Championship en tweede in de Franse GT Tour.”, verduidelijkt Vincent Vosse, de teammanager. “Het is een eerder geslaagde start! Maar vanzelfsprekend mikken wij voor het einde van deze kampioenschappen op een plaatsje hoger in de rangschikking... In de Blancpain Endurance Series willen we dit met het trio Albuquerque-Longin-Ortelli al dit weekend bewerkstelligen. Na hun tweede plaats in Monza hebben de drie rijders de opdracht om in Navarra zo veel mogelijk punten te scoren, in de wetenschap dat ook finishen erg belangrijk is. Voor Franchi-Fässler-Piccini is de opdracht enigzins anders wat zich ook zal uiten in het bepalen van de strategie. Na de lekke banden in Monza moet het trio voluit kiezen voor de aanval om toch met niet te veel achterstand naar deTotal 24 Uren van Spa te trekken.”

Bij het Belgian Audi Club Team WRT wordt al volop gedacht aan de Total 24 Uren van Spa. “Het mag duidelijk zijn dat de race in Navarra belangrijk wordt met het oog op het Blancpainkampioenschap, maar het wordt voor het team ook een repetitie voor het grote feest eind juli”, benadrukt Vincent Vosse.

De jonge, beloftevolle Portugees Filipe Albuquerque, die dit jaar debuteert in uithouding, zal in Spanje aan de zijde van Stéphane Ortelli en Bert Longin zijn leerschool verderzetten en hoopt klaar te zijn voor de Belgische klassieker. “Monza was echt schitterend”, blikt de Audi DTM-piloot terug. “Op uitzondering van de lekke band, kenden we een perfecte wedstrijd. We zijn dan ook heel gemotiveerd voor de rest van het seizoen, te beginnen met Navarra. We zijn hier al een keertje komen testen en ik vond het best een leuke omloop die een mooie strijd moet toelaten. Wel zijn er veel bochten, in die mate zelfs dat we er met onze Audi R8 LMS nooit opschakelen naar de 6e versnelling. Voor ons wordt het vooral belangrijk om een maximum aantal punten te pakken voor het kampioenschap.”

Na zijn overwinning in het Wereldkampioenschap FIA GT1 vorige week, hoopt Andrea Piccini ook in Spanje met zijn ploegmaten Greg Franchi en Marcel Fässler op het podium te staan. “In Monza waren we zeker snel genoeg om vooraan mee te strijden, maar jammer genoeg was dit niet voldoende voor een goed resultaat”, aldus de Italiaan. “Dit keer zijn we dan ook uit op revanche. Ik ken de omloop niet maar dat mag geen probleem vormen. Het team is goed georganiseerd, zeer professioneel en het zou dan ook fijn zijn om hen zondag een podiumplaats te schenken”.

Deze race over 3 uren start zondag om 13.15u en is rechtstreeks te volgen op Exqi Sport en via de website van de Blancpain Endurance Series (Engelstalige commentaar).

Blancpain Endurance Series – Round 2
Circuito de Navarra (ESP)
21-22 Mei 2011

Timing

Zaterdag 21 mei 2011
11:10-12:40 Vrije trainingen 1
15:05-16:05 Vrije trainingen 2

Zondag 22 mei 2011
10:10-11:05 Kwalificaties
13:15-16:15 Wedstrijd (3 uren)

Belgian Audi Club press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 18 mei 2011 om 16:33


Andere publicaties op Racingworld.be...