Navarra: Pole voor WRT!

Na twee overwinningen op het internationale toneel, scoort WRT nu een pole in de tweede manche van de Blancpain Endurance Series. DTM talent Filipe Albuquerqe plaatste de zwart-wit-rode Audi R8 LMS op de eerste plaats (1:37.268) met anderhalf tiende voorsprong op de "Amateur" Ferraristi Jack Gerber/Matt Griffin. De winnaar van de maidenrace in Monza, de Porsche van Roda/Gianmaria/Ruberti, klokte af als derde.
De eerste GT-Pro Ferrari is het exemplaar dat onze landgenoot Nico Verdonck deelt met Michael Bartels en Frank Kechele, op de vierde plaats. De zusterwagen van Vita4One, met ondermeer Louis Machiels aan het stuur, staat 7e, net voor de tweede WRT-Audi van Franchi/Piccini/Fässler en de Z4 van der Boer/Knap. De Marc VDS Ford GT3 van Markus Palttala, Bas Leinders en Maxime Martin sloot teleurstellend de top tien af. "Een tiende startplaats is niet echt goed, maar wat me meer zorgen baart, is het verschil van anderhalve seconde met de koplopers. De verandering in rijhoogte die we opgelegd kregen na Monza helpt ons evenmin", zucht Markus Palttala.

De eerste Lamborghini is het exemplaar van onze landgenoot Andrea Barlesi met een 13e tijd, terwijl de GPR GT3 Aston Martin van Sougnez/Renard/Hirschi de race zal aanvangen van op de elfde startrij.

De pole in GT4 ging naar de wagen van WTCC-ster Fredy Barth. De Lotus Evora reed een 1:46.057 en bleef hiermee nipt de Evora van de broers Leo en Greg Mansell en Edoardo Piscopo voor. De GPR Vantage eindigde voorlaatste op ruim vier seconde van de snelste GT4.

De sessie werd een keer onderbroken nadat de Reiter Lamborghini haar motor opblies. Hayek/Kox, nog snelste in de vrije training eerder deze week, moesten zo tijdens Q2 en Q3 lijdzaam toekijken vanaf de pitbox.


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in BES
op zondag 22 mei 2011 om 12:22


Andere publicaties op Racingworld.be...