GT1: Silverstone: SRT werpt de handdoek - 16 wagens aan de start

SRT - Lamborghini MurcielagoSRT - Lamborghini Murcielago
Swiss Racing Team (SRT), dat twee Lamborghini Murcielago LP670 R-SV inzet in het WK GT1, zal komend weekend niet aanwezig zijn voor de manche in Silverstone. Zoals u reeds eerder uitgebreid kon lezen op Racingworld.be, kwamen beide wagens van het team zwaar gehavend uit de eerste paar bochten na de start van de championship race in Duitsland. Meteen gaf het team al te kennen dat het een race tegen de klok zou worden om de wagens hersteld te krijgen tegen de race in Silverstone.
Het team deelt mee dat ze samen met de steun van Reiter Engineering tot op het laatste moment heeft geprobeerd om de Murcielago's startklaar te krijgen, maar er desondanks niet in geslaagd is.

Othmar Welti, teambaas:
"De schade was veel groter dan wat aanvankelijk werd verwacht. We zullen nu zeker de race in Silverstone missen en dat is enorm frustrerend voor ons. Het was gewoon onmogelijk om de wagens op tijd te herstellen."

Erich Kold, teammanager:
"Het was geen gemakkelijke beslissing. Het is vooral een tegenslag voor de mecaniciens die onvermoeid zijn blijven verder werken en vele nachtelijke uren hebben doorgebracht in de werkplaats."

SRT staat momenteel voorlaatste in de stand bij de teams, op 8 punten achterstand van Marc VDS. De officiële opgave van SRT brengt het aantal wagens dat aan de start zal staan van de races in Silverstone op 16.


GT1 Championship Race Short Highlights door GT1



Foto: SRO/DPPI


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT op woensdag 01 juni 2011 om 16:02


Andere publicaties op Racingworld.be...