Nieuwsoverzicht na de Grote Prijs van Monaco

Sfeerbeelden vanop een Formule 1 weekendSfeerbeelden vanop een Formule 1 weekend
Vandaag luiden we een nieuwe rubriek in op Racingworld.be. Sinds het begin van dit seizoen kan u op deze website Formule 1 nieuws volgen, met de nadruk op het nieuws omtrent onze landgenoot Jérôme D'Ambrosio. We opteerden enkele maanden geleden bewust voor de keuze om onze verslaggeving rond de Formule 1 te centraliseren rond onze landgenoot, mits natuurlijk ook de nodige aandacht voor de belangrijke racefeiten. Toch horen en lezen we dat onze bezoekers geïnteresseerd zijn om, tussen twee wedstrijden door, de nieuwsfeiten uit de Formule 1 wereld te kunnen volgen op Racingworld.be. Graag geven we dan ook gehoor aan deze oproep door elke week een round-up te brengen van het belangrijkste "randnieuws" in de koninginnenklasse van de eenzitterij.
  • Lewis Hamilton maakte zich, na de GP van Monaco, niet bepaald populair. De Brit was het grondig beu dat hij meermaals bestraft werd tijdens en na de wedstrijd en verkondigde aan de BBC, naar eigen zeggen als grap, dat de oorzaak misschien wel gezocht moest worden in zijn huidskleur.
  • Sergio Perez herstelt vlot van zijn impact na de tunnel in Monaco en komt meer dan waarschijnlijk gewoon aan de start van de Grote Prijs van Canada.
  • Eveneens goed nieuws komt er uit het kamp van Robert Kubica. Renault F1 baas Gerard Lopez verklaarde vorige week nog aan een Spaans radiostation dat het vrij onwaarschijnlijk was dat de Pool nog aan de start van een GP zou verschijnen dit seizoen, maar Kubica's manager ontkent dat bericht nu ten stelligste en beklemtoont dat de onfortuinlijke rijder goed revalideert.
  • Marussia Virgin Racing zeg technisch directeur Nick Wirth met onmiddellijke ingang aan de deur. Reden zijn ongetwijfeld de tegenvallende resultaten van de MVR-02, die door Wirth Research volledig ontwikkeld werd op de computer en zonder windtunneltesten.
  • Het belangrijkste nieuws van de week kwam ontgetwijfd van de World Motor Sport Council (WMSC) vergadering in Barcelona. Tegen de wil van enkele rijders, zoals Mark Webber, in, zal de GP van Bahrein dit jaar wel verreden worden. De wedstrijd, initieel geprogrammeerd als seizoensopener, werd afgelast vanwege de onrusten in de Golfstaat. De unanieme beslissing van de WMSC zorgt ervoor dat de Grote Prijs van Bahrein wordt verreden eind oktober, waardoor de GP van India verhuist naar begin december (!).
  • Nog op die WMSC vergadering werd een voorstel voor de kalender van 2012 aangenomen; een kalender met maar liefst 21 meetings...
  • De introductie van de nieuwe 1.6 liter turbomotoren voorzien voor het seizoen 2013 wordt mogelijk uitgesteld, in tegenstelling tot wat FIA bons Jean Todt eerder dit jaar nog beweerde in Turkije.
  • Renault zal ook in Canada aantreden in de gewoonlijke zwart-gouden livery. De Canadese overheid hanteert een strikte (anti-)tabakswetgeving en er werd gevreesd dat de Franse equipe zijn kleurenschema, gebaseerd op de John Player Special Lotus kleurzetting uit de jaren '70 en '80, zou moeten aanpassen. Teamchef Eric Boullier vertelde aan het Britse Autosport echter dat de Canadezen geen problemen (meer) zagen in de bestickering van de wagens, nu het duidelijk was dat er geen steun uit de tabaksindustrie aanwezig was.
  • Meer nieuws uit Canada kwam er van Marussia Virgin Racing. Het team maakte bekend Robert Wickens nu officieel op te nemen in haar F1-rangen als test- en reserverijder, naast Sakon Yamamoto. Het is niet duidelijk of de 22-jarige Canadees in actie komt tijdens de resterende GP's; wel zal hij aanwezig zijn op elke meeting die niet samenvalt met een meeting uit het Formule Renault 3.5 kampioenschap.


Foto: Georges De Coster


   



Martijn Wouters

Van onze redacteur

Martijn Wouters

Dit artikel werd gepubliceerd in Formule 1
op zondag 05 juni 2011 om 08:17


Andere publicaties op Racingworld.be...