GT3-versie van de Nissan GT-R wederom een stap dichterbij

JR MotorsportJR Motorsport
Nissan Motorsport is dit weekend dan toch met wat meer nieuws gekomen voor wat betreft de GT3-spec van de Nissan GT-R. Nadat de wagen eerder in Japan een ontwikkelingsprogramma aan het doorlopen was, komt hij nu ook effectief naar Europa. JR Motorsports, dat momenteel actief is met een Nissan GT-R in het WK GT1, zal de verdere ontwikkeling van de wagen in Europa op zich nemen.
Nismo en JRM zullen dus gezamenlijk de ontwikkeling van de Japanse GT3 verder zetten. De Britse structuur staat ook in voor de productie van wagen en onderdelen in Europa en zal ook verantwoordelijk zijn voor de klanten programma's in Europa, Rusland en het Midden Oosten.

Verder zouden er in 2011 zowel in Europa als in Japan alvast enkele test-optredens gepland staan; dit in afwachting van het ter beschikking stellen van de wagen aan klantenteams in 2012. Hopelijk zal één van die test-optredens plaats vinden tijdens de 24 uur van Spa, hoewel dat nog niet bevestigd is en het natuurlijk een hele opgave zou zijn voor een wagen die zijn competitiedebuut nog moet maken.

Foto: SRO/DPPI


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT op zondag 05 juni 2011 om 10:03


Andere publicaties op Racingworld.be...