GT1: Mücke's racelicentie op het spel - Young Driver AMR krijgt gridpenalty

De kans was vrijwel onbestaande dat het incident tussen Stefan Mücke en Richard Westbrook van vandaag in Silverstone geen staartje zou krijgen. De stewards namen hun tijd om het incident te beoordelen en kwamen tot een conclusie voor zowel Mücke zelf als zijn team Young Driver Aston Martin Racing.
Voor Young Driver AMR zelf zou de zaak afgehandeld zijn nadat het team bij de volgende meeting waarin Stefan Mücke de start neemt een "ten place grid penalty" aanvaardt voor de wagen waarop Mücke ingeschreven staat. Gezien de ernst van de zaak, lijkt het aannemelijk dat het Britse team de straf ondergaat en in Navarra vijf rijen verder naar achter start, als Mücke aan de start verschijnt.

Stefan Mücke lijkt echter voorlopig het zwaard van Damocles boven zijn hoofd te moeten dulden. De stewards van de meeting te Silverstone besloten om... geen beslissing te nemen. In plaats daarvan zijn ze overeengekomen de zaak door te schuiven naar de Deutscher Motor Sport Bund, de nationale autosportbond zeg maar. De doorverwijzing wordt vergezeld van een aanbeveling om Mücke's racelicentie met onmiddellijke ingang in te trekken. Als de DMSB dit advies volgt, betekent dit dat Mücke niet meer aan de start zou kunnen verschijnen van de GT1 manche te Navarra, maar mogelijk ook niet in... Le Mans!

Richard Westbrook, die het incident wat de agressie bij Stefan Mücke opwekte veroorzaakte, krijgt een voorwaardelijke straf. Als de Brit bij de komende drie meetings in een gelijkaardig incident betrokken raakt, zal hij drie plaatsen worden achteruit gezet op de startgrid van de daarop volgende meeting.

Eerder vandaag zorgden we voor een verslag van de GT1 championship race te Silverstone alsook de tv-beelden van de drieste actie van Stefan Mücke.

Foto: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT op zondag 05 juni 2011 om 21:45


Andere publicaties op Racingworld.be...