F3 en NEC-FR: Geen beterschap voor Vanthoor - Picariello op het podium

Gisteren nog behaalde Vanthoor zijn beste resultaat dit jaar, tweede op een doornatte baan. Vandaag was er geen regen en dus keerde alles terug naar het oude voor de jonge Limburger. Dit wil zeggen een frustrerende race in het middenveld met een troosteloze zevende plaats aan de aankomst als gevolg. Regen, zelfs stortregen, in Nederland, waar de race diende uitgesteld te worden. Beide Belgische deelnemers keken uit naar regen, maar terwijl Picariello in die moeilijke omstandigheden naar een mooie derde plaats reed, kwam Vandoorne in contact met een andere deelnemer.
De derde en laatste race voor de F3 Euro Series op de Red Bull Ring resulteerde in een nieuwe overwinning voor het Prema Powerteam. Ditmaal was het Daniel Juncadella die met de eer ging lopen, na de race geleid te hebben van start tot finish. Zijn teamgenoot en kampioenschapleider Roberto Mehri kwam al in de openingsronde in botsing met Rosenqvist en moest opgeven. Ook Marco Wittmann, voor de race nog tweede in het kampioenschap, moest de strijd staken en ziet Juncadella hem voorbijgaan in het kampioenschap. Laurens Vanthoor kwam weer niet in het hoofdstuk voor. De Belg eindigde op een anonieme zevende plaats na gans de race te hebben moeten vechten om Raimondo achter zich te houden.

Stortbuien zorgden in Assen voor een verwarrende derde race voor het NEC Renault Formule 2.0 kampioenschap. De wedstrijd startte achter de safety car, maar een deel van de rijders besliste om op slicks de wedstrijd aan te vangen. Het gevolg liet zich blijken: overal wagens naast de baan. De race werd dan maar stilgelegd en enkele minuten later herstart. Bij de eerste doortocht lag Alessio Picariello al derde. Picariello wilde echter meer en viel de voor hem liggende wagen van Jaminet aan. Beide wagens raakten elkaar, Jaminet ging rond en de Belg nam de tweede plaats over. Maar Picariello kon een snel terugkomende Carlos Sainz Jr niet afhouden en deze laatste ging hem kort voor het einde van de race nog voorbij. Toch nog een mooie derde plaats voor Picariello, die opklimt naar de vijfde plaats in het kampioenschap. Stoffel Vandoorne keek uit naar een race in de regen, maar het RACB talent kon er niet van profiteren, in het heetst van de strijd botste hij met een tegenstrever.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op zondag 05 juni 2011 om 22:30


Andere publicaties op Racingworld.be...