Budapest: Menu (Chevrolet) en Muller (Chevrolet) aan het feest

Niet minder dan 60.000 bezoekers vonden vandaag de weg naar de Hongaroring voor de eerste passage van het FIA WTCC. Het circuit in Budapest werd aan de kalender toegevoegd nadat men de race in Marokko schrapte.
Van start tot finish rijdt Alain Menu (Chevrolet) aan de leiding in race 1 en enkel de fel aangemoedigde thuisrijder Norbert Michelisz weet aan te klampen in de zwart-oranje BMW. Achter hen ontpopt zich een ware strijd voor de laatste trede op het podium waar Tarquini, net zoals in Zolder, een prachtig staaltje van zijn defensief racewerk etaleert. Tarquini kan in de SEAT tot de voorlaatste ronde stand houden, maar moet dan Villa (BMW) en meteen ook Muller en Huff (Chevrolet) voor zich dulden. Alweer weinig meeval voor onze Noorderbuur, Tom Coronel moet in ronde 10 verplicht de pitbox opzoeken met een te hoge water temperatuur. Iets wat mogelijk het gevolg is van een duel met O’Young een paar ronden eerder.

In race 2 is het de verdedigende wereldkampioen Yvan Muller die zijn eerste overwinning van het seizoen claimt. Een race vol drama die met de rode vlag onderbroken werd wanneer een hevige plensbui de Hongaroring aandeed. Net daarvoor schudde Tarquini alweer een fenomenaal inhaal beweging uit zijn mouw, waarbij hij Coronel en Menu langs de buitenzijde passeert. Na het hervatten van de race moet de Italiaan genoegen nemen met een derde plaats daar op Muller en Huff geen maat staan. Alain Menu haalde de eindstreep niet, hij crashte in ronde vier na een contact met Coronel in de BMW. Tom haalt uiteindelijk wel de vierde plaats wat hem toch nog enkele punten voor het kampioenschap bezorgt.

Voorlopige stand WTCC
1. Robert Huff - Chevrolet Cruze 150 pt.
2. Yvan Muller - Chevrolet Cruze 119 pt.
3. Alain Menu - Chevrolet Cruze 104 pt.
4. Gabriele Tarquini - SEAT Leon TDI 75 pt.
5. Tiago Monteiro - SEAT Leon TDI 74 pt.
6. Tom Coronel - BMW 52 pt.


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op zondag 05 juni 2011 om 23:10


Andere publicaties op Racingworld.be...