12H of Spa: Voorbeschouwing GL Racing

Na twee races op zijn thuiscircuit in Zolder maakt Niels Lagrange zich op om zijn eerste manche van het seizoen te betwisten op Spa-Francorchamps. Opnieuw met de Lamborghini Gallardo in de Klasse GT3B. Net zoals tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen zal Niels de wagen delen met zijn vaste kompaan Danny De Laet en Henk Haane.
Een ietwat gedemotiveerde Lagrange moet lijdzaam ondergaan hoe hij door de GT3-wagens van de laatste generatie van het kastje naar de muur wordt gereden. Vorig seizoen was Lagrange nog één van de snelste piloten binnen het Belcarpeloton met drie poles op rij. “We wisten waar we aan begonnen en op Circuit Zolder viel het nog wel mee”, steekt Lagrange van wal. “Het scheelt anderhalve seconde met vorig seizoen, maar ondertussen zijn de wagens nog sneller geworden waardoor het verschil oploopt tot een dikke drie seconden op Circuit Zolder. Voor Francorchamps weten we het nog niet, maar ik hou mijn hart vast. En nu er enkele toppers zich komen voorbereiden voor de 24 Hours of Spa zullen we totaal verloren worden gereden. DVB RACING doet een prima job en ook Danny rijdt zich uit de naad, maar harder kan het niet. Ik had gehoopt dat er meer teams zouden uitkomen in de GT3B om zodoende enkele mooie duels te hebben, maar buiten de Ferrari van de broers Thiers en onze Lambo is er niemand geïnteresseerd. Wij hebben onze nek uitgestoken en op de familie Thiers na is er niemand die volgt. Vorig seizoen lukte ik drie poles op rij en nu is het vechten om de traagste GT3 te volgen. Beetje frustrerend. Een geluk dat de verstandhouding met Danny zo goed is; anders had ik er waarschijnlijk reeds mee gekapt. Eén ding is wel zeker. Volgend seizoen rij ik alleen nog grote wedstrijden en met een wagen die een potentiële winnaar is.”

“Maar gelukkig zijn er ook nog mooie dingen die de autosport met zich meebrengt. We zijn in volle onderhandeling met enkele teams om de 24 Hours of Spa mee te rijden in zéér goede omstandigheden. We kunnen er nog niet veel over vertellen, maar de keuze zal gaan tussen Aston Martin, Mercedes, Ferrari en Lamborghini. We zullen de wedstrijd van komende zaterdag dan maar bekijken als een doorgedreven training. Maar uiteraard ga ik alles geven om zeker Danny, Henk en DVB RACING niet teleur te stellen. Verder heeft vriend ten huize, Hervé Thiers, na het overlijden van
mijn grootvader diens peterschap overgenomen en daardoor kan ik mindere periodes beter relativeren”, besluit Lagrange.

Henk Haane heeft er best wel zin in.

“De Lamborghini Gallardo is en blijft een plezante wagen. Tijdens de eerste race in Zolder konden we nog meedingen voor een goede klassering. We lagen 5de algemeen toen we werden achteruit geslagen door een lekke band. Ik heb me toen goed geamuseerd met de wagen waarmee ik destijds nog samen reed met Mikke Van Hool. We rijden inderdaad met een GT3 van de vorige generatie en in Francorchamps vrees ik dat het verschil nog groter zal zijn dan op Circuit Zolder. Maar de kans op regen is zeer groot en dan kunnen we het verschil deels weggommen. Vooral het remvermogen van
de Lamborghini op regen is fenomenaal. Misschien kunnen we ons op die manier nog in de kijker rijden”, besluit de ex winnaar van de 24 Hours of Zolder.

GL Racing press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op donderdag 16 juni 2011 om 09:32


Andere publicaties op Racingworld.be...