Kortnieuws met DTM en Formule Renault 2.0

DTM LausitzringDTM Lausitzring
De 12 uur van Spa hield de Belgische autosportfan in de ban met zijn spannend wedstrijdverloop, maar wie nog meer autosport wou beleven kon dit weekend ook bij onze Oosterburen terecht. Op de Lausitzring had de vierde race van het DTM plaats en op de Nurburgring was de World Series by Renault te gast. Bij deze laatste meeting hadden ook twee races plaats voor de Eurocup Formula Renault 2.0, waarin onze landgenoot Stoffel Vandoorne uitkomt.
Martin Tomczyk won op de Lausitzring zijn tweede opeenvolgende DTM race. De Duitse racer die van op de vierde plaats startte greep de leiding door middel van een goede pitstop strategie en won in zijn drie jaar oude Audi. Tomczyk lijkt wel herboren sinds Audi hem begin dit jaar zijn statuut van prioritair Audi rijder afnam wegens tegenvallende resultaten en hem voor dit seizoen in een oud model plaatste. Met deze overwinning neemt Tomczyk bovendien de leiding in het kampioenschap. Op een circuit waar de overwinning de laatste jaren steeds naar een Mercedes ging, behaalde Audi ditmaal de dubbel dankzij de mooie tweede plaats van Timo Scheider, die opklom van een negende startplaats en zo zijn eerste podium van het jaar behaalde. Beste Mercedes rijder was weer eens Bruno Spengler met een derde plaats.

Op de Nurburgring startte onze landgenoot Stoffel Vandoorne, na enkele positieve resultaten in het WEC kampioenschap, vol goede moet in twee races voor de Eurocup Formula Renault 2.0. In de vrije trainingen liet hij een goede indruk na door steeds tussen de vijf snelsten te vertoeven. Bij de eerste race liep het echter mis op een vreemde wijze. Vandoorne wou samen met nog enkele andere racers voor de start nog even langs de pits passeren, maar zij werden aan het einde van de pitstraat gestopt door een commissaris en moesten achter het peloton starten. De jonge Belg wist nog naar een twintigste plaats op te klimmen, maar miste dus een mooie kans om punten te scoren. In de tweede race vertrok hij als 16de en wist, na weer een mooie remonte op te klimmen tot de zevende plaats. De concurrentie is zeer sterk in de Eurocup maar Vandoorne zal nu toch moeten trachten om voor het podium te strijden, wil hij zijn status van Formule hoop eer aan doen.

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op maandag 20 juni 2011 om 00:10