Brno: Chevrolet alweer oppermachtig - Volvo verrast

In het Tsjechische Brno werd het vijfde luik van het wereldkampioenschap voor tourisme wagens verreden. Het is ondertussen wel al overduidelijk dat er ook dit seizoen weinig te doen zal zijn aan de overmacht van Chevrolet. Zelfs de intrede van de 1.6 turbomotor bij SEAT en Volvo zullen daar weinig verandering in brengen, al moet gezegd worden dat ze bij Volvo heel wat progressie hebben gemaakt, Dahlgren behaalde dit weekend immers zijn beste seizoensprestaties.
In race 1 wordt alles al bij de start beslist, Yvan Muller die vanop pole vertrekt heeft zijn ploegmaat Huff naast zich. Nadat de lichten op groen gaan wijkt Huffy niet meer van de zijde van de regerende wereldkampioen, om een paar bochten verder het voordeel te nemen en dit tot de zwart-wit geblokte vlag. Alain Menu werd derde en kon nog net beide opzittende BMW's achter zich houden. Tom Coronel wordt vierde en Poulsen vijfde.

In race 2 is Yvan Muller aan het feest, na een toch wel impressionante remonte weet de Fransman die vanop de achtste plaats gestart is, zijn tweede overwinning van het seizoen binnen te halen voor Chevrolet. Tom Coronel kan zijn startpositie vasthouden. Onze Noorderbuur moet dan ook héél verdedigend rijden om in de laatste ronden de jagende Cruze's van Menu en Huff achter zich te houden. Iets waar hij overigens met bravure in slaagt, met een tweede plaats voor ROAL Motorsports als resultaat.

Pechvogel van het weekend was ongetwijfeld Norbert Michelisz. Na een drive-through in Budapest, de diskwalificatie tijdens de kwalificaties gisteren (onder de grens van het minimum gewicht) wordt hij vandaag alweer met een drive-through geconfronteerd. (wegens hard aantikken O'Young)

voorlopig kampioenschap:

1. Robert Huff - Chevrolet Cruze - 187 pt
2. Yvan Muller - Chevrolet Cruze - 162 pt
3. Alain Menu - Chevrolet Cruze - 134 pt
4. Gabriele Tarquini - Chevrolet Cruze - 83 pt
5. Tom Coronel - BMW 320 TC - 82 pt


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op zondag 19 juni 2011 om 17:30


Andere publicaties op Racingworld.be...