12H of Spa: Reacties na de race (deel 2)

Nico Verdonck(Vita4one): “Tot op enkele ronden van het einde hadden we uitzicht op een podiumplek, maar de wagen was op regenbanden niet zo goed als op slicks, dat is zonder meer een werkpunt voor de 24 Uur van Spa. Michael kon de opzittende BMW niet houden en eindigde uiteindelijk vierde. We weten dus dat we voor de regen naar een andere set-up moeten zoeken. Voor het overige was alles perfect, het team, de wagen en de rijders. Mits een betere set-up voor de regen, wat onmisbaar is voor Spa, zijn we op goede weg.”

Niek Hommerson(Vita4one): “We werden met onze wagen zevende, maar ik heb wel goed anderhalve minuut verloren met een foutje tijdens mijn pitstop, de tijd die ons van de top-5 scheidde. Ik kwam binnen en miste mijn box, jammer maar helaas. Voor de rest was het een goede race. Ik denk dat we nu heel wat zaken weten in de aanloop naar de 24 Uur van Spa en dat was het doel van deze race. Nu nog een sterke derde rijder vinden, want Paul zal in Spa niet met ons rijden.”

Jos Menten(JMR): “We wisten dat we nog een lange weg te gaan hadden. De bedoeling was dat ik op regenbanden zou vertrekken, maar op het laatste moment werd besloten om toch voor slicks te gaan. De regen nam toe en ik voelde meteen dat het niet goed zat. De wagen gleed alle kanten uit en ik kon het tempo van de concurrenten op regenbanden niet aan”, zuchtte Menten. De teamleiding besluit Menten binnen te roepen en Kox nogmaals buiten te sturen… op regenbanden. “Maar Peter was amper op de piste en het hield op met regenen. De piste droogde op… en we konden weer richting slicks gaan. Een mooi resultaat was voor ons dus uitgesloten. Omdat ons hoofddoel nog steeds de voorbereiding op de 24 uur van Spa is, zijn we blijven doorknokken… tot de transmissie ons in de steek liet. Toch onthoud ik uit deze wedstrijd veel positieve dingen. We hebben de afgelopen twee dagen belangrijke ervaring opgedaan. We hebben een goede endurance afstelling, en we hebben kunnen experimenteren in de diverse weersomstandigheden. Tijdens de wedstrijd hebben we misschien niet de juiste keuzes gemaakt, maar een slechte generale repetitie belooft steeds een goed concert”, blikt Menten vooruit op de 24 uur van Spa, die op 30 en 31 juli verreden worden.


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op maandag 20 juni 2011 om 13:04


Andere publicaties op Racingworld.be...