12H of Spa: Reacties na de race (deel 3)

Marc Goossens (Prospeed):“Het is waar dat ik bijzonder geëmotioneerd was aan de finish, want deze zege is er één van heel het team. Ik wil vooral mijn hoed afdoen voor de ingenieur van onze wagen,
Frans Jacobs, die de strategie op poten heeft gezet. Wij hebben continu onderling overlegd en dat heeft tot succes geleid. De manier waarop de mecaniciens continu perfect de situatie beheersten en de bandenwissels foutloos uitvoerden, is beslissend voor de race geweest.”

Frans Jacobs (Ingenieur Prospeed): “Het feit dat we tijdens de chronoritten al merkten dat heel wat van de gastwagens heel wat sneller waren, maakt deze zege nog mooier. Voor de race is het weer echter doorslaggevend geweest en werden de verhoudingen eigenlijk genivelleerd. Iedere maal
was Marc de doorslaggevende factor in de keuze van onze Michelin-banden en hij gaf op het juiste moment aan, welke banden we wanneer moesten opleggen. Ik bedank hem daar voor en wil ook de laatste rijbeurt van een zeer gedreven Maxime onderstrepen.Maxime wilde hier echt winnen.”

Maxime Soulet(Prospeed): “Ik onthoud vooral mijn kwalificatieronde, want het was misschien wel mijn beste rondje in Spa ooit. Ik vocht iedere bocht met de wagen en nam toch wel behoorlijke risico’s. Het bewijs, we maakten meer dan een seconde progressie.”


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op maandag 20 juni 2011 om 13:57


Andere publicaties op Racingworld.be...