GT Tour - Val de Vienne : WRT Audi derde en zesde

In Frankrijk hadden op het circuit van Val de Vienne de twee races voor de vierde manche van het Franse GT kampioenschap, de GT Tour, plaats. Beide races werden gedomineerd door Porsche. WRT Audi was natuurlijk present met zijn wagen, Ortelli en Hallyday eindigden in de eerste race op het laagste trapje van het podium en kwamen als zesde toe in de tweede race.
De twee races in Val de Vienne werden volledig gedomineerd door Porsche. Terwijl het merk uit Stuttgart in de eerste race op zaterdag de dubbel behaalde met Groppi-Bornhauser (Porsche 997 GT3-R Larbre Compétition) voor Pasquali-Beltoise (Porsche 997 GT3-R Pro GT by Alméras), bezette het Porsche zelfs het ganse podium op zondag. Pasquali-Beltoise wonnen ditmaal voor de Larbre Porsche, de winnaar van zaterdag en de 997 GT3-R van Cazenave-Police (Pro GT by Alméras).

De WRT Audi reed een mooie race op zaterdag en eindigde als eerste niet Porsche op de derde plaats. Zondag probeerde de R8 LMS de kop te pakken door zijn pitstop zo lang mogelijk uit te stellen, maar de strategie pakte verkeerd uit en de wagen van Ortelli en Hallyday moest zich tevreden stellen met de zesde plaats. Het Audi duo staat nu derde in het kampioenschap.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op maandag 27 juni 2011 om 06:22


Andere publicaties op Racingworld.be...