Kortnieuws: LMS, WTCC en Superstars Serie

Guess Racing Europ geeft nogmaals forfait voor de volgende manche van het LMS kampioenschap. Stefano D’Aste keert terug naar het WTCC en Audi gebruikt de A5 nu ook als basis voor een raceversie voor de Superstars Serie.
We hoopten de wagen te zien in Paul Ricard, we verwachtten hem op Spa en hij stond ingeschreven op de deelnemerslijst van de 6 uren van Imola. We hebben het hier over de Lola-Judd LMP1 van het Belgische Guess Racing Europ. Het team dat verleden week nog een Ginetta inzette tijdens de Belcar wedstrijd in het voorprogramma van de 12 uren van Spa, geeft nu ook forfait voor de race in Imola. Het team liet weten dat er onoverkomelijke elektrische problemen zijn op de wagen, die niet voor dit weekend konden opgelost worden. Waren we in het begin van het seizoen nog blij dat er een Belgisch team, zij het dan wel zonder Belgische rijders, zou meedoen aan een prestigieuze serie als de LMS, dan rijzen er nu toch twijfels over de betrouwbaarheid van dit team.

Stefano D’Aste maakt zijn terugkeer in het WTCC bij de volgende manche in Porto. De Italiaan die dit seizoen tot hiertoe een Lotus Evora bestuurde in de GT4 Cup, vervangt Urs Sonderegger bij Wiechers-Sport BMW. De Italiaan was vroeger al actief voor het team in het WTCC.

Vorige week kondigden wij al aan dat de toekomstige DTM wagen van Audi zal gebaseerd zijn op het A5 model en niet langer de A4. De A5 zal ook als basis dienen voor de nieuwe Audi RS5 die volgend jaar zal ingezet worden door Audi Sport Italia in de Superstars Serie. Deze spectaculaire Italiaanse toerwagen serie laat luxe toerwagens uitgerust met V8 motoren van 3800 tot 7000 cc tegen elkaar uitkomen. Mercedes, BMW, Jaguar, Maserati, Porsche (Panamera), Cadillac en Lexus van al deze merken rijdt er minstens één wagen mee. Bij de deelnmers vindt men ook oud F1 rijders als Johnny Herbert, Thomas Biagi en Andrea Bertolini. Ook Audi zet een oud Formule 1 rijder in om zijn RS5 te besturen, de Italiaan Gianni Morbidelli. Dit jaar nog zal Morbidelli te zien zijn op een oude RS4. Zo ook op Spa, waar het weekend na de 24 uren een manche van dit kampioenschap zal plaats hebben.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Internationaal op dinsdag 28 juni 2011 om 03:11


Andere publicaties op Racingworld.be...