Zolder: Eneco 24 Hours Cycling @ Circuit Zolder 24u.be/ BrTC

Eneco 24 Hours Cyclinf @ Circuit ZolderEneco 24 Hours Cyclinf @ Circuit Zolder
Wat begon als een grap en gek idee, is uitgegroeid tot een zeer vermoeiende maar wel ook zeer aangename ervaring. Het 24u.be-BrTC team met nummer 800 heeft niet alleen de finish gehaald van de Eneco 24Hours Cyling@Zolder, maar heeft daarbij meer dan zijn eigen verwachtingen ingelost. Na 241 keer de finish te passeren, 20 pitstops en een snelste ronde van 5:43.456, bleef de km-teller na 24 uur staan op 856 km. Dankzij een gemiddelde van 35,6 km/u, kwam het team ruim uit boven de verwachte 720 km, die het als doelstelling had gezet.
Enenco 24 Hours Cycling @ Circuit ZolderEnenco 24 Hours Cycling @ Circuit Zolder
Organisator Hans Van de Ven en zijn Motorsportteam hadden voor deze editie nog en leuke innovatie in petto.Het meest opmerkelijke feit van deze editie was dat het circuit in omgekeerde richting werd afgelegd, iets wat tot op heden enkel was voorbehouden aan Top Gear en de federale politie in opleiding. We kregen in elk geval te horen dat deze rijrichting veel zwaarder was dan vorige edities, vermoedelijk omdat je de sacramentsheuvel opgaat langs de korte kant en dit na enkele ronden serieus begint door te wegen.Het zou misschien zelfs nog een goed idee zijn om deze rijrichting ook te introduceren in de “echte” 24Hours….als innovatie zou het kunnen tellen, ware het niet dat om veiligheidsredenen dit vrijwel uitgesloten is.

Enenco 24 Hours Cycling @ Circuit ZolderEnenco 24 Hours Cycling @ Circuit Zolder
De weergoden die een zonnig en droog weekend hadden voorspeld, zaten er op zaterdag alvast goed naast. Tijdens de trainingen en bij de start om 15 uur moesten de paraplu’s bij het publiek open en lag het circuit er voor de 222 startende fietsers spekglad bij. Dat je niet alleen met een racewagen, maar ook met de racefiets in deze omstandigheden de kerbs en witte lijnen moet vermijden, hebben enkele bevriende teams aan de lijve mogen ondervinden. In een opdrogende avond en nacht werd de berijdbaarheid van de omloop langzaam beter en zondag kon zelfs worden gefinished onder een stralende zon. Om exact 15 uur werd de zwart-wit geblokte vlag gezwaaid door eventpromotor Hans van de Ven. Voor 24u.be was het alvast een aangename kennismaking met de andere kant van een 24-uurs event. Of het voor herhaling vatbaar is, zal de tijd uitwijzen. Wij focussen ons nu stilaan op de “echte” 24 Hours of Zolder. Volg ons dus zeker live via www.24u.be

Foto's: Marnik Mouchaers


   Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 28 juni 2011 om 17:34


Andere publicaties op Racingworld.be...