Navarra: FIA GT1 Mucke erbij, FIA GT3 Palttala niet aan de start

Stefan MuckeStefan Mucke
Het wordt weer een druk autosport weekend, in Imola heeft de vierde manche van het ILMC/LMS kampioenschap plaats en in Navarra rijden FIA GT1 en FIA GT3 hun respectievelijke zesde en derde manche. Op de inschrijvingslijst voor de GT1 race prijkt bij Young Driver Aston Martin de naam van Stefan Mucke, terwijl iedereen er van uit ging dat de Duitse rijder zou geschorst worden. Voor de GT3 race stond Marcus Palttala ingeschreven op de tweede Fischer Racing Ford GT, maar bij gebrek aan een tweede rijder zal zijn wagen niet aan de start komen.
Iedereen herinnert zich nog de roekeloze actie van de Duitser Stefan Mucke op Silverstone tijdens de vorige GT1 manche, waar hij moedwillig de Nissan van Westbrook ramde. De sportcommissie besliste terecht dat deze actie niet door de beugel kon en dat Mucke een gepaste straf verdiende, maar liet de beslissing over de strafmaat over aan de Duitse Automobielbond. Iedereen verwachtte op zijn minst een schorsing voor verscheidene races, zo niet voor meerdere jaren. De verbazing is dus groot bij het zien van de naam van Stefan Mucke op de inschrijvingslijst voor de race in Navarra. Menigeen vindt dit niet kunnen en ook de rijders zelf reageren met ongeloof.

Bij de races voor GT3 wagens komen er 28 exemplaren aan de start waaronder de twee WRT Audi’s en de twee ProSpeed Porsche’s. Bij WRT zien we weer Enzo Ide en Greg Franchi op één wagen en bij ProSpeed vinden we Maxime Soulet en Jan Heylen terug. Bij het Franse LMP Motorsport vinden we zoals gewoonlijk Bernard Delhez en Maxime Martin terug op een Aston Martin DBRS 9. Normaal had ook de in België uitermate populaire Fin Markus Palttala aan de start moeten staan op een Ford van Fischer Racing. Vond Palttala in Silverstone in Lémeret op het nippertje nog een teammaat, dan is het ditmaal hem en zijn team niet gelukt om een tweede rijder aan te trekken. Het team trekt dus de wagen terug uit de race, maar Palttala zal wel aanwezig zijn om het team te helpen en om maandag een testsessie af te werken op het circuit. De Fin bevestigde dat de wagen wel terug zal zijn voor de volgende manche op Paul Ricard.


Foto: SRO/DPPI


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op woensdag 29 juni 2011 om 00:27


Andere publicaties op Racingworld.be...