GT1: Navarra: Swiss Racing Team geeft andermaal forfait - nog meer pilotenwissels

Het gaat niet goed met het FIA GT1 kampioenschap op vlak van consistentie; rijderwissels volgen elkaar op en de gevolgen van de talrijke aanrijdingen laten zich meer en meer voelen. Door schade aan de wagen moest in het begin van het seizoen de DKR Corvette twee races overslaan, nu geeft Swiss Racing Team voor de tweede maal forfait wegens een gebrek aan wisselstukken om de gecrashte wagens te reparen. Aan het rijdersfront noteren we nog de komst van Nico Verdonck bij EXIM Bank Team China en van Nick Catsburg bij Sumo Power Nissan.
De twee Lamborghini’s van het Swiss Racing Team geraakten beiden zo zwaar beschadigd bij ongevallen tijdens de race op de Sachsenring dat het team ze niet tijdig klaar kreeg voor de race op Silverstone en forfait moest geven. Team eigenaar Othmar Welti verzekerde echter dat beide wagens paraat zouden zijn voor de volgende manche. Nu twee dagen voor de meeting in Navarra maakt het team echter bekend dat de wagens er niet zullen zijn. Wegens het grote aantal crashes kampen beide Lamborghini teams met een tekort aan onderdelen. Voor de race van dit weekend heeft Reiter maar een beperkt aantal onderdelen kunnen leveren, maar ook All-Inkl had nood aan reserve materiaal. Na onderling beraad is besloten om de geleverde onderdelen aan All-Inkl toe te wijzen om beide wagens rijklaar te maken, met als gevolg dat Swiss Racing moet thuisblijven. We zien dus terug slechts 16 wagens op de grid. Dit is des te meer verontrustend daar ook al bij Ford geklaagd werd over een minimale voorraad aan reserve onderdelen en men daarbij de verre verplaatsingen voorzien heeft voor de tweede helft van het seizoen. Wij houden ons hart vast bij de gedachte aan hoeveel wagens er in China aan de start gaan staan en hoeveel er de oversteek naar Zuid-Amerika zullen halen.

Ondertussen gaat de stoelendans gewoon verder; bij EXIM Bank Team China is Andreas Zuber er plots niet meer bij en hij wordt vervangen door Nico Verdonck. De Belg heeft onlangs nog een manche van de Blancpain Endurance Series gewonnen en toonde verleden jaar al mooie dingen aan het stuur van de Triple H Maserati en dat is blijkbaar niet onopgemerkt gebleven; Hij is dan ook een geknipte compagnon voor Mike Hezemans op de rode Corvette. Met Verdonck, Baguette, Martin, Leinders en Ickx tellen we vijf landgenoten aan de start. Eens Zonta terug vertrokken was naar Brazilië, werd de Braziliaan bij Sumo Power Nissan vervangen door Warren hughes. Voor deze race werd echter Guy Smith opgegeven als teammaat voor Bernoldi, maar uiteindelijk blijkt Nick Catsburg het zitje te krijgen. De Nederlander testte onlangs de wagen en mag nu inspringen voor de race. Noteren we nog dat Catsburg het GT1 seizoen begon als ploegmaat van Hezemans op de Exim Bank Team China Corvette maar na twee races zijn plaats moest afstaan aan Andreas Zuber.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op donderdag 30 juni 2011 om 05:00


Andere publicaties op Racingworld.be...