Superstars International Series, nooit eerder vertoond in België

Superstars SeriesSuperstars Series
Voor de eerste maal zal de Superstars International Series halt houden in Spa-Francorchamps en dat op 5, 6 en 7 augustus van dit jaar. Op de affiche van deze erg Italiaans getinte meeting staan verder de GT Sprint International Series, de Ferrari Challenge Europa en de cupkampioenschappen van Abarth.
De Superstars Series zijn een idee van de oud-rijder Maurizio Flammini die aan de basis ligt van een toerismekampioenschap dat glamour uitstraalt en prachtige merken aan de start brengt. De grote lijnen van het reglement laten de filosofie gemakkelijk samenvatten: berlines met twee of vier deuren, een V8-krachtbron – met naar gelang de mogelijkheid een compressor – een minimum cilinderinhoud van 3800 cc, een gewicht naar gelang het model van 1305 tot 1470 kg, een versnellingsbak met 6 verhoudingen, (H of sequentieel), geen tractiecontrole, 18-duimswielen, heel wat aerodynamica en voilà we zijn er.

De wagens die aan de start kunnen verschijnen dan: Audi RS4 en RS5, BMW M3 E90 en E92, Cadillac VTS-V, Chrysler 300-C SRT8, Mercedes C-63 AMG, Chevrolet Lumina, Maserati Quattroporte, Jaguar XF AJ en Lexus ISF. Al deze wagens hebben een schitterende look en de sound is er ook één om van te snoepen. De liefhebbers zullen genieten.

Maar dat is nog niet alles, want er is ook nog een waslijst aan heerlijke namen die deze schitterende wagens besturen: Johnny Herbert (161 GP, 3 zeges), Thomas Biagi (drie titels in FIA GT), Andrea Bertolini (testrijder van Ferrari, driemaal kampioen in FIA GT, twee zeges in de 24uur van Spa), Matteo Bobbi, Sergio Hernandez, Christian Montanari, de ex-skiër Kristian Ghedina, Andrea Chiesa (ex-F1)...

Al die sterren vinden op hun pad misschien minder bekende namen voor het grote publiek, maar niettemin rijders die hun sporen in de toerwagens verdiend hebben of van plan zijn dat te doen: de zeer snelle Max Pigoli en Luigi Ferrara (Mercedes), samen met Stefano Gabellini, Alberto Cerqui (BMW), de charmante Michela Cerruti, Riccardo Romagnoli (Mercedes), Francesco Sini (Jaguar), Fabrizio Armetta (Chevrolet) en andere Ermanno Dionisio (Audi).

De Superstars Series zal zonder meer een nieuwigheid en een attractiepool voor het Belgische publiek zijn, maar er zijn tijdens dezelfde meeting ook een aantal oude bekenden. Zo is er de Ferrari Challenge Europa die ons herinnert aan een meeting op Spa met heel wat steigerende paarden, terwijl hetzelfde merk uit Maranello ook de eerste viool speelt tijdens de beide races van de GT Sprint International Series.

Het exacte programma maken we bekend in de loop van de komende weken, maar het staat nu al vast dat de meeting tijdens het eerste weekend van augustus een plaats in de agenda van de echte auto- en autosportliefhebbers moet krijgen. Het gebeurt uiteraard niet iedere dag dat dergelijke aantrekkelijke kampioenschappen in Spa-Francorchamps halt houden!


Superstar International Series Press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 30 juni 2011 om 12:25


Andere publicaties op Racingworld.be...