Porto: Alain Menu(Chevrolet) en nieuwkomer Stefano D'Aste(BMW) op pole

Een circuit waar toch niet zo heel vaak wordt gereden is de stratenomloop in Porto op enkele honderden meters van de Adriatische kust. Op een droge omloop kwamen de touringwagens deze namiddag in aktie voor de kwalificaties van de zesde manche in het kampioenschap.
In tegenstelling tot vorige edities krijgen de teams 10 minuten in Q1 en 5 minuten in Q2 extra om een snelle ronde op de tabellen te plaatsen. Iets wat de spanning niet ten goede komt aangezien de wagens nu iets meer verspreid de baan op komen. Wat we wel weer zoals vanouds terugvonden is de strijd om de tiende plaats in Q1 die recht geeft op de pole in race 2 morgen. Het is bij dat gevecht dat Poulsen aan het einde van de sessie een flinke klapper in de vangrail/muur maakt. De Deen stuurde de BMW iets te ver over de curbs met de gekende resultaten als gevolg. Wie het er beter van af bracht achter het stuur van een BMW, was nieuwkomer D'Aste. Hij bewijst zijn waarde al onmiddellijk door de 10de tijd op zijn naam te schrijven en zo de pole te pakken in race 2. Op plaatsen twee en drie vinden we de Chevrolet's van Muller en Huff. Monteiro (SEAT)start vanop plek vier en Dahlgren in zijn Volvo blijft progressie maken en is erg tevreden met een vijfde plek op de startgrid.

In Q2 wordt er voluit gereden voor de pole. Ook zoals vanouds zijn het weer de drie Cruze's die het onderling uitvechten. Alain Menu trekt aan het langste eind. De regerende wereldkampioen Muller wordt tweede en de huidige leider in het kampioenschap, Huff wordt derde. Tarquini en Monteiro in de SEAT's worden respectievelijk vierde en vijfde. Tom Coronel is de eerste BMW op een zesde plek. Onze Noorderbuur kon op het einde van de sessie nog net een boel schade aan de bolide vermijden nadat hij spinde na een vrijwel identiek manoeuvre als Poulsen in Q1.

De pole-positie's zouden wel eens erg cruciaal kunnen zijn morgen, aangezien het op dit circuit niet zo evident is om in te halen. Beide races worden morgen in de namiddag verreden en zijn live op Eurosport te volgen.




   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op zaterdag 02 juli 2011 om 22:15


Andere publicaties op Racingworld.be...