Euroseries: Neurenberg - race 2: Wittmann wint, Vanthoor achtste

Alles is terug bij het oude voor Laurens Vanthoor, op een droge piste kon de Belg in de tweede race andermaal geen vuist maken en eindigde kleurloos negende. Nadat Abt een tijdstraf kreeg schoof Vanthoor nog een plaatsje op naar voor.
Mehri schoot als eerste weg bij de start maar moest al snel de leiding na een foutje afgeven aan de sterk remonterende Wittmann, die als zesde was vertrokken. Mehri probeerde gans de race om de leiding terug te pakken maar slaagde er niet in en moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. Daniel Abt kwam als derde over de lijn maar hij had even tevoren de Nederlander Melker aangetikt en kreeg een tijdstraf aangesmeerd waardoor hij afzakte naar de tiende plaats. Juncadella vervolledigde het podium.
Onze landgenoot Laurens Vanthoor was nooit vooraan te zien en reed na een zoveelste teleurstellende race als negende over de lijn. Dankzij de tijdstraf voor Abt schuift hij uiteindelijk nog een plaatsje naar voren, maar het mooie resultaat van de eerste race lijkt al weer ver weg.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in F3 op zaterdag 02 juli 2011 om 23:59


Andere publicaties op Racingworld.be...