GT1: Navarra: Kwalificatierace: Lamborghini natuurlijk - prachtige race van Maxime Martin

MAXIME MARTIN  - BERTRAND BAGUETTE  / FORD GT MATECH MARC VDS RACING MAXIME MARTIN - BERTRAND BAGUETTE / FORD GT MATECH MARC VDS RACING
Zoals te verwachten was, domineerden de All Inkl Lamborghini’s ook de kwalificatierace en ze realiseerden dan ook de dubbel. Maxime Martin reed wederom een prachtige wedstrijd en eindigde met teamgenoot Baguette op de derde plaats. Hopelijk kan de Ford #41 eindelijk eens scoren in de hoofdrace.
Pastorelli schoot bij de start aan de leiding voor de andere Lamborghini, de Corvette van Verdonck en de Aston Martin van Dusseldorp. De Lamborghini’s namen langzaam afstand van de tegenstanders, maar daarachter ontspinde zich een mooi duel tussen de Hexis Aston Martin’s, de Exim Bank Corvette en de VDS Ford van Martin. Martin werkte zich naar voren en slaagde er zelfs in om na een mooi duel met Verdonck de derde plaats te pakken.

Na de pitstops was het echter de andere Lamborghini met Winkelhock aan het stuur die aan de leiding reed. Daar achter leverden de Hezemans (Corvette) en Piccione (Aston Martin) een hevige strijd voor de tweede plaats tot de Aston een rempunt miste en achter inreed op de Corvette. De Amerikaanse wagen moest opgeven en Piccione kreeg een Drive Through voor zijn manoeuvre. Martin was één van de laatste om te ravitailleren en Baguette verloor wat tijd toen de deur maar niet wou sluiten.

Het einde van de race verliep zonder incidenten en de Lamborghini’s behaalden een gemakkelijke overwinning. Baguette kon de derde plaats behouden en ging de Nissan van Brabham/ Campbell-Walter vooraf. Vierde en vijfde werden de Aston Martin’s van Hohenadel/Piccini en Turner/Mücke. Ickx/Nygaard eindigden elfde en Leinders/Hennerici twaalfde.

Foto: SRO/DPPI


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op zondag 03 juli 2011 om 01:30


Andere publicaties op Racingworld.be...