GT1: Navarra: Reacties van op het podium

De All-Inkl Lamborghini's behaalden een mooie dubbel en de rijders van de Italiaanse wagens konden dan ook niet anders dan tevreden zijn over hun race. Campbell-Walter en Brabham waren ook best tevreden met hun derde plaats. Hier volgt wat de rijders te vertellen hadden na de podiumceremonie.
Dominik Schwäger (All-Inkl Lamborghini #37 - 1ste): “Ik had een zeer goede start, maar het nam enige tijd in beslag voor ik de DKR Corvette kon passeren. Wegens temperatuur problemen moest ik het dan wat kalmer aan doen. Ik tankte zo vroeg mogelijk, maar ik verwachtte niet da t we zouden winnen. Onze teammaten hadden pech, maar wij hebben in het verleden ook ons deel van de pech gehad. Het voelt goed om op het hoogste trapje van het podium te staan, maar het heeft ons wel wat tijd gekost.”

Nicky Pastorelli (All-Inkl Lamborghini #37 - 1ste): “Ik hoop dat dit niet onze enige overwinning van het seizoen wordt. Gisteren hadden we enkele problemen bij de pitstop maar vandaag ging het lekker en het team leverde een prachtige job af. Het is vooral een prachtig resultaat voor het team kampioenschap waar we terug aan de top staan, ik kijk al uit naar het vervolg van het seizoen.”

Marc Basseng (All-Inkl Lamborghini #38 – 2de): “Ik wist niet zeker waarom we een drive-through kregen, maar blijkbaar drukte bij de het starten de startknop te vroeg in. Zulke dingen kunnen n eenmaal gebeuren. Uiteindelijk een één-twee overwinning voor het team is het maximum dat een team manager kan verwachten.”

Markus Winkelhock (All-Inkl Lamborghini #38 – 2de): “De start was OK maar spijtig kregen wij daarna die drive-through bestraffing, maar eerste en tweede is een goed resultaat voor het team. Tweede na een drive-through penalty blijft een goed resultaat. Ik ben gelukkig voor onze teammaats, zij verdienden het om te winnen na al de pech die ze dit jaar al gehad hebben.”

Jamie Campbell-Walter (Sumo Power Nissan GT-R #.21 - 3de): Wij brachten aan de wagen enkele wijzigingen aan na de kwalificatierace, vooral wat betreft de bandenspanning. Op deze baan telt vooral traktie en diekregen we goed voor de race. Wij kwamen de pits binnen maar vertrokken als derde, het is frustrerend om een plaats te verliezen in de pits. Het team leverde goed werk af. Derde was het beste resultaat dat we vandaag konden behalen.“

David Brabham (Sumo Power Nissan GT-R #.21 - 3de): “Jamie levered prachtig werk af en bracht de wagen binnen op een goede positie. Ik heb juist getracht om die plaats te behouden en om de banden niet te vernielen. Ik had me al neergelegd bij de derde plaats en kon enkel hopen dat er iets mis zou gaan met één van de Lamborghini’s, maar zij bleven doorgaan zonder problemen tot het einde.”


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT op woensdag 06 juli 2011 om 06:00


Andere publicaties op Racingworld.be...