24H of Spa: Vuurdoop McLaren MP4-12C GT3 - laatste zitjes raken ingevuld

McLaren MP4-12C GT3McLaren MP4-12C GT3
De nagelnieuwe McLaren MP4-12C GT3 die twee weekends terug zijn competitiedebuut maakte op Spa, heeft de afgelopen dagen een test van maar liefst 30 uren afgewerkt op de omloop van Navarra. Of de test succesvol was, is niet bekend, maar het Britse team spaart in ieder geval geen moeite om goed voorbereid aan de start te verschijnen. Als alles goed gaat zien we 3 exemplaren van deze wagen deelnemen. Het is dan ook in die optiek dat er naast de vaste testpiloten (Kirkaldy, Goodwin, Parente en Turvey) ook zes nieuwe piloten het stuur van de 12C GT3 namen. Volgens Andrew Kirkaldy zou de wagen nu voor 95% ontwikkeld zijn.

Met nog een goede week te gaan voor de jaarlijkse etmaalrace in de Ardennen, raken de allerlaatste zitjes nu stilaan ingevuld. De volledige bemanning van de #123 Porsche ingezet door Mühlner Motorsport ziet er als volgt uit; Armand Fumal, Jerome Thiry, Christian Lefort en Carl Rosenblad. De aanwezigheid van Lefort betekent dat de wagen natuurlijk weer in de kleuren van het biermerk Gordon zal staan. Verder deelt het team mee dat er nog steeds plaatsen vrij zijn op de #124.
 
Ook de line-up van de Faster Racing (by DB Motorsport) BMW's Z4 is nu bekend. De Belgische Nederlander Xavier Maassen was nog tot op het laatste moment opzoek naar de nodige fondsen voor een competitief zitje en dat heeft hij nu ook gevonden bij dit Nederlandse team. Hij vervoegt Hoevert Vos, Harrie Kolen en Archie Hamilton. De andere BMW Z4 kent met David Hart, Simon Knap en Jeroen den Boer nu ook zijn volledige bemanning.
 
Tot slot vermelden we ook nog dat niet Raf Vanthoor maar niemand minder dan Le Mans legende Jan Lammers de vierde en laatste man is op de Mercedes AMG SLS GT3 van Racing Team Holland/KRK. Samen met Marius Ritkes, Dennis Retera en Bernhard van Oranje bestaat de bemanning nu voor 100% uit Nederlanders. De wagen komt komt uit in de Pro-Am Cup.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Internationaal op woensdag 20 juli 2011 om 00:28


Andere publicaties op Racingworld.be...